У ще одному місті України оголосили карантин через загрозу епідемії грипу

У ще одному місті України оголосили карантин через загрозу епідемії грипу

У Тернополі буде запроваджено масковий режим / Фото: УНІАН

Ректорам вишів рекомендовано терміново організувати проведення профілактичних щеплень.

У школах Тернополя з 18 січня тимчасово припиняється навчання у зв'язку з підвищенням рівня захворювання на ГРВІ

Відповідне рішення прийняла на своєму екстреному засіданні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді.

В рішенні сказано, що навчання буде припинено в загальноосвітніх та початкових школах, гуртках, ліцеях та позашкільних установах, йдеться в повідомленні прес-служби міськради Тернополя.

Також буде обмежено проведення масових заходів у місті.

Із резервного фонду будуть виділені кошти для експрес-діагностики грипу та забезпечено проведення вакцинації.

Перевізників міста зобов'язують дотримуватися графіку руху з метою недопущення скупчення людей та їх переохолодження на зупинках, а у салонах громадського транспорту будуть розміщені листівки та плакати щодо профілактики грипу.

Ректорам вишів рекомендовано терміново організувати проведення профілактичних щеплень проти грипу груп ризику.

Окрім того, у місті буде запроваджено масковий режим як захід передепідеміологічного періоду у сфері обслуговування населення (торгівля, громадський транспорт, аптечна мережа, вокзали, пошта, банки, каси, заклади культури і т.д.).

Нагадаємо, з 16 січня, в Києві вводять карантин у закладах освіти та охорони здоров'я, а в установах столиці вводять обмеження на проведення публічних заходів через збільшення випадків захворювання на грип.

У Київській області органам місцевої влади доручили самостійно ухвалювати рішення про тимчасове припинення навчального процесу у навчальних закладах, не очікуючи досягнення епідеміологічного порогу

Крім того, освітні установи закриті на карантин в Ізмаїлі Одеської області та в Ізюмі Харківської області.

За даними МОЗ України, станом на 10.01.2016 року в Україні зареєстровано 25 летальних випадків, підтверджених фахівцями обласних вірусологічних лабораторій.

Сьогодні, 15 січня, голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі повідомив, що в очолюваній ним області офіційно підтверджених смертельних випадків через захворювання - 16. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація