У селі на Дніпропетровщині трьох школярів звинуватили в моторошних знущаннях над тваринами

У селі на Дніпропетровщині трьох школярів звинуватили в моторошних знущаннях над тваринами

Фото: Pexels

Зоозахисники кажуть, що лік випадкам шокуючої жорстокості йде на десятки.

Жителі селища Солоного на Дніпропетровщині повстали проти трьох підлітків віком 10,11 і 12 років. Школярів звинувачують у жорстоких експериментах над тваринами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Собаку після знущань дітей привіз до медиків волонтер. "Витягли кулю з голови. Сильні удари були в район живота", - розповів ветеринарний лікар Вадим Мерва. Пес дивом вижив, але втратив зір та не може рухатися. Іншого собаку господарка знайшла пошматованого через 10 днів після зникнення. Власниця вбитої тварини Ольга Никитенко твердить, що свідки бачили її песика в руках трьох підлітків, які також мали ніж.

Селяни звинувачують трьох підлітків у жорстоких експериментах над тваринами

Селяни звинувачують трьох підлітків у жорстоких експериментах над тваринами

Покаліченими та вбитими знаходили й інших тварин – собак, котів і їжаків. За півроку таких нарахували з десяток, і одного разу спіймали юнаків на гарячому. "Цуценятка бігали – вони їх там ловили і відрізали лапки. Для розваги!", - розповідають селяни. Усі троє школярів – сусіди та друзяки. Наймолодший живе з мамою та бабусею, інші двоє брати-сироти, яких виховує бабуся. Родичі в провину дітей не вірять. У школі ж кажуть, що всі троє перебувають на обліку через агресію. "Хлопці ведуть себе із тваринами не на свій вік жорстоко. Ми звертались і в міліцію, і в поліцію, і в справах неповнолітніх. Цілий пакет документів передано туди", - розповів директор Володимир Бондар.

Докази того, що саме ці підлітки катують тварин у селі, зібрали і зоозахисники. "Біля 40 скарг було. Ми написали заяву. На цей момент справа не рухається", - розповіла зоозахисниця Ганна Дмитриєва. У поліції ж зізнаються, що хоча свідчень достатньо, кримінальне провадження відкрили і майже відразу й закрили. "Кримінальна відповідальність за вказаний злочин наступає з 16 років. Ми не можемо їх притягнути", - пояснила речник ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області Ганна Старчевська. Максимум, що можна зробити – взяти дітей на облік. Але навіть після того, як вони досягнуть повноліття, за знущання над тваринами шкуродерам загрожуватиме тільки штраф.

Кореспондент ТСН Наталя Грищенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація