У селі на Кіровоградщині члени ДВК зберігали бюлетені у каструлі з написом "сейф"

У селі на Кіровоградщині члени ДВК зберігали бюлетені у каструлі з написом "сейф"

Фото: facebook.com

У членів комісії не було сейфу для зберігання виборчих бюлетенів.

У виборчому окрузі №102 на Кіровоградщині члени ДВК використовували, замість сейфу для зберігання бюлетенів, велику каструлю. Про це повідомила користувачка соцмережі Facebook Валентина Стеценко.

"Сільський голова Великоандрусівської ОТГ від партії "Батьківщина " Іващенко Н.І., умисно протиправно використовуючи своє службове становище, перешкоджає проведенню виборів народних депутатів України на виборчій дільниці 350666, відмовила в забезпеченні сейфу та необхідного для здійснення і проведення голосування. Але, за досвідом роботи членів ДВК, щоб не зірвати вибори, вони знайшли спосіб, після перерахунку Виборчих бюлетенів на вибори народних депутатів України поклали їх у металеву каструлю, опломбували її, передали на зберігання черговому поліції", - заявила вона.

Сільський голова Великоандрусівської ОТГ від партії "Батьківщина " ІВАЩЕНКО Н.І.умисно проти правно використовуючи своє...

Опубліковано Валентиною Стеценко Четвер, 18 липня 2019 р.

Як повідомляє ГО "ОПОРА", фото було зроблено на дільниці  № 350666 (село Нагірне, Світловодський район).

Нагадаємо, 31 березня під час першого туру президентських виборів у Дніпропетровській області на виборчій дільниці зберігали бюлетені у холодильнику та каструлі.

Як відомо, о 8 ранку 21 липня в Україні стартувало голосування на виборах до парламенту. Кожному виборцю видаватимуть по два бюлетені – за нардепів-мажоритарників та партії. Тим, хто змінив місце голосування без зміни виборчої адреси, а також українцям за кордоном видаватимуть по одному бюлетеню – зі списком 22 партій.

Згідно із даними Державного реєстру виборців, кількість виборців становить 29,9 млн осіб, зокрема на закордонних виборчих дільницях – майже 444 тис. осіб.

Як відомо, українці Австралії першими в світі розпочали голосування на парламентських виборах, і вже о 13 годині (за київським часом) голосування вже завершилося. А у Києві всі дільничні виборчі комісії працюють в штатному режимі.  На одній зі столичних виборчих дільниць проголосував уже президент України Володимир Зеленський зі своєю дружиною Оленою. Своє волевиявлення висловив і експрезидент України Петро Порошенко. 

Також повідомлялося, що станом на 12:00 явка на виборах до Верховної Ради України склала 19,26%. 

На Донеччині зафіксували спробу фальсифікації виборів

На Донеччині зафіксували спробу фальсифікації виборів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація