У селищі на Волині масово потруїли собак, зокрема маленьке цуценя

У селищі на Волині масово потруїли собак, зокрема маленьке цуценя

У селищі на Волині масово потруїли собак, зокрема маленьке цуценя

Фото: ТСН

Місцеві звинувачують селищну владу

Жителі селища Локачі на Волині знайшли вранці на вулицях тіла мертвих тварин, було серед них і цуценя. Люди звинувачують у вбивстві безпритульних тварин селищну владу, але там від звинувачень відхрещуються. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Собака не може відійти від свого мертвого цуцика, і раз у раз торкається його лапою, намагаючись підняти. Місцева зоозахисниця Світлана Зінчук впевнена – щеня отруїли.

"Такі випрямлені лапи, це вона вже в конвульсіях билася, і ото вона так помирала. Коли собака пінить -- оце перший признак,що собака отравлений", – каже вона.

Жінка нарахувала на вулицях селища чотири мертвих собаки. Але підозрює, що їх може бути значно більше.

Люди звинувачують селищну владу в масовому отруєнні бездомних собак

Люди звинувачують селищну владу в масовому отруєнні бездомних собак

Разом із трьома собаками-безхатьками загинула й Оліна улюблениця - Чаппі. Це стало шоком для всієї родини.

"Плакала я і сестра, і мама плакала. Сказав, що візьмемо іншу собачку, інше щенятко, але я сказала, що не хочу, бо справді це боляче", – розповідає Ольга Вознюк.

За її словами, пса відв'язали на ніч, щоби побігав вулицями, а вже вранці знайшли мертвим неподалік  дому. Дівчина каже, що вночі прокинулася від скавчання, але навіть подумати не могла, що це її Чаппі.

Місцеві розповідають – собак у селі труять не вперше. Торік такою страшною смертю загинуло з десяток тварин. Люди звинувачують у цьому селищну владу. Селищний голова звинувачення відкидає. Але зізнається, що бездомні собаки для Локачів - велика проблема, адже їхня кількість  щороку зростає.

"Люди із сіл їдуть під час ринкового дня  і під час ринку ці собаки і інші тварини, які їм вже не потрібні, заважають вдома, вони їх просто викидають  в Локачах", – каже селищний голова Богдан Іус.

Грошей на притулок і стерилізацію в селищної ради немає. Наразі  тварин власним коштом чистять місцеві зоозахисники. Саме вони зараз написали заяву до поліції про отруєння собак. І поки зловмисників шукають, сховали бездомних тварин у своїх дворах.

Кореспондент ТСН Тетяна Хомич

Повʼязані теми:

Наступна публікація