У штабі ООС назвали ймовірну причину розриву міномета "Молот" і розповіли деталі вибуху

У штабі ООС назвали ймовірну причину розриву міномета "Молот" і розповіли деталі вибуху

Фото: УНІАН

Міна розірвалась під час виконання бойового завдання.

Ймовірна причина розриву міни – неправильна підготовка боєприпасів до стрільби, зокрема недотримання правил її зберігання.

Такі висновки первинної перевірки безпосередньо на місці, де відбувалася бойова робота, та опитування поранених військовослужбовців, повідомляється на сторінці ООС у Facebook.

Міна розірвалась у каналі ствола "Молота" 23 вересня під час виконання бойового завдання щодо ведення адекватного вогню у відповідь.

Двоє військовослужбовців зі складу мінометного розрахунку отримали легкі дотичні поранення.

До Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесли кримінальне провадження за статтею 414 частина 2 ККУ – "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення".

Стан поранених військовослужбовців задовільний, їм надається вся необхідна медична допомога у військовій медичній установі. Загрози для їхнього життя немає.

Щодо факту поранення двох військовослужбовців однієї з бригад зі складу Об'єднаних сил Двоє військовослужбовців (а не...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Вівторок, 25 вересня 2018 р.

Своєю чергою, у Військовій прокуратурі повідомили, що вже проведено огляд місця події, вилучено необхідні речі, предмети та документи, проводиться комплекс інших слідчих та процесуальних дій, спрямованих на детальне з’ясування усіх обставин вибуху. Разом з тим вирішується питання про призначення до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз комплексної комісійної судової військової, трасологічної, хімічної, балістичної та вибухотехнічної експертизи.

Досудове розслідування знаходиться на контролі Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, виробники "Молота" не бачать вад у своїй продукції попри те, що інциденти з мінометами траплялися вже кілька разів за останні два роки.

Від початку використання у ЗСУ міномета "Молот" під час стрільби загинули 18 військових

Від початку використання у ЗСУ міномета "Молот" під час стрільби загинули 18 військових

Повʼязані теми:

Наступна публікація