До сільської дільниці на Житомирщині привезли бюлетені з сусіднього села

До сільської дільниці на Житомирщині привезли бюлетені з сусіднього села

Фото: УНІАН

На дільниці не було сейфу.

В одномандатному виборчому окрузі №67 на дільницю у селі Городище (Житомирська область) бюлетені для голосування привезли зранку в день виборів до Ради з сусіднього села. Про це повідомив спостерігач "Опори". 

Як пояснив голова комісії №180302, їм не було де зберігати бюлетені. "Бюлетені привезли із сусіднього села, на ранкове засідання у супроводі працівника поліції. Голова комісії сказала, що у них не було де їх зберігати", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до ч. 13, ст. 82 закону України "Про вибори народних депутатів України": "Виборчі бюлетені зберігаються у приміщенні дільничної виборчої комісії в сейфі (металевій шафі), який опечатується на тому ж засіданні комісії стрічкою з проставлянням на ній підписів усіх присутніх на засіданні виборчої комісії та печатки виборчої комісії і постійно (до початку підготовчого засідання комісії, передбаченого частиною третьою статті 84) перебуває під охороною поліцейського".

Як відомо, 31 березня у Дніпропетровській області на виборчій дільниці зберігали бюлетені у холодильнику та каструлі.

Нагадаємо, о 8 ранку 21 липня в Україні стартувало голосування на виборах до парламенту. Кожному виборцю видаватимуть по два бюлетені – за нардепів-мажоритарників та партії. Тим, хто змінив місце голосування без зміни виборчої адреси, а також українцям за кордоном видаватимуть по одному бюлетеню – зі списком 22 партій.

Згідно із даними Державного реєстру виборців, кількість виборців становить 29,9 млн осіб, зокрема на закордонних виборчих дільницях – майже 444 тис. осіб.

Поліція Києва повідомляла, що 6,5 тисячі правоохоронців слідкуватимуть за порядком на дільницях столиці.

ТСН дізнавалась, як людям на інвалідних візках без перешкод потрапити на виборчі дільниці

ТСН дізнавалась, як людям на інвалідних візках без перешкод потрапити на виборчі дільниці

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація