У Сімферополі звільнили перших чотирьох із 10 активістів, арештованих під час обшуків у Мустафаєва

Біля відділка "поліції" в окупованому місті їх прийшли зустрічати десятки кримських татар.

У неділю, 26 лютого, окупанти в Сімферополі звільнили перших чотирьох людей із десяти, арештованих раніше під час обшуків в громадського активіста Марлена Мустафаєва.

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці у Facebook.

"Перших чотирьох звільнених з десяти заарештованих під час обшуку у Марлена Мустафаєва зустрічають біля відділу поліції", — написав він.

При цьому Наумлюк додав, що біля Залізничного відділка "поліції" окупованого Сімферополя зібралися десятки кримських татар, аби зустріти затриманих активістів. 

Решту активістів, за словами журналіста, пообіцяли відпустити ввечері.

"Людей затримали за те, що вони приїхали підтримати Мустафаєва і транслювати те, що відбувається в соцмережах. Десять осіб отримали по п'ять діб арешту. Думаєте хтось після цього злякався прийти до відділка поліції? То вони і зараз там "стріми" ведуть", — додав журналіст.

Нагадаємо, 21 лютого глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров повідомив про затримання в окупованому Сімферополі до 20 активістів під час обшуків у Марлена Мустафаєва.

"Він нічого такого не робить, крім як активно пише у Фейсбуці. До нього прийшли з обшуком з метою арешту, а інші люди зібралися, щоб з'ясувати, що відбувається з їхнім сусідом. Їх забрали і повезли в центр боротьби з екстремізмом", — розповів глава Меджлісу кримських татар.

Він уточнив, що затримання проводив російський ОМОН, а також припустив, що офіційною версією затримання активістів могло бути проведення несанкціонованого мітингу.

Лідер Меджлісу засудив план Артеменка про передачу Криму в оренду

Лідер Меджлісу засудив план Артеменка про передачу Криму в оренду

Повʼязані теми:

Наступна публікація