Штурм у Сімферополі: вбито прапорщика, поранено офіцера

Штурм у Сімферополі: вбито прапорщика, поранено офіцера

У Сімферополі обстрілюють фотограмметричний центр / Фото: Reuters

Навколо будівлі військової бази засіли російські снайпери, які стріляють в українців.

У Сімферополі у вівторок, 18 березня, чоловіки у формі російської армії розпочали обстріл 13-го фотограмметричного центру, де знаходяться українські військовослужбовці.

Про це спочатку повідомили очевидці, а пізніше факт штурму підтвердив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

"Йде штурм військового об'єкта в Сімферополі. Штурмується фотограмметричний центр Управління центрального військово-топографічного та навігаційного Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України", - написав Тимчук.

Також він зазначив, що з вікон будинків поблизу об'єкта працюють російські снайпери, і повідомив про одного пораненого.

У Сімферополі загарбники зі стріляниною штурмують військовий підрозділ

У Сімферополі загарбники зі стріляниною штурмують військовий підрозділ

Пізніше командувач Військово-морськими силами Збройних сил України контр-адмірал Сергій Гайдук підтвердив поранення українського офіцера, якому двічі влучили у ногу. Постраждалим виявився офіцер у званні капітана.

Керівник медіа-центру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов повідомляв, що карети швидких не пропускали на територію бази. Проте пізніше пораненого офіцера таки доправили у лікарню швидкої допомоги Сімферополя.

Близько 18-ї години вечора стало відомо, що ще один український військовий, який отримав поранення під час штурму, загинув. "Військовослужбовець - прапорщик - ніс службу на території парку частини", - повідомив Селезньов.

Відповідаючи на питання, хто саме штурмує українську військову частину, Селезньов сказав: "Штурмує так звана оборона, у них російська військова форма старого зразка. Висновки робіть самі".

"На часі українським офіцерам оголошено, що вони заарештовані, у них відібрані документи", - також написав Селезньов.

Раніше представник командування Центру повідомив, що серед штурмовиків безліч снайперів, а військовослужбовцям довелося забарикадуватися на другому поверсі виробничого корпусу.

"Штаб узятий, командира схопили. Пропонують здати зброю, але ми не маємо наміру здаватися", - повідомив Селезньов.

Близько 19-ї години вечора стало відомо, що російські військові припинили стріляти та пішли геть від української військової бази. Крім вбитого прапорщика, є щонайменше двоє поранених, повідомив кореспондент ТСН.

ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили імена загиблого та пораненого. Прапорщика начебто звали Какурін С.В, пораненого капітана - Федун В.А.

Крім того, керівник прес-центру Міноборони в Криму Владислав Селезньов з посиланням на свої джерела повідомив, що в Новоозерному 18 березня представники сил самооборони і військовослужбовці ЗС РФ захопили шкиперсько-технічний склад і автомобільний парк Південної військово-морської бази.

Нагадаємо, що 18 березня Росія узаконила анексію Криму і Севастополя. Підписання угоди про входження півострова і міста Севастополь до складу Росії відбулось у Кремлі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація