У СІЗО не пом’якшують умови утримання Балуха, який продовжує голодування

У СІЗО не пом’якшують умови утримання Балуха, який продовжує голодування

Фото: Новая газета

Публічних коментарів співробітників СІЗО з цього приводу немає.

Адміністрація СІЗО у Сімферополі не враховує важкий стан українського політв'язня Володимира Балуха, який продовжує голодування, і тримає його у загальній камері.

Про це заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, передає "Крим.Реалії".

За його словами, Балуха потрібно перевести в камеру з двома ув'язненими, але його продовжують тримати в загальній камері.

Коментарів співробітників СІЗО з цього приводу немає.

Адвокати Балуха планують оскаржувати незаконний вирок кримських окупантів

Адвокати Балуха планують оскаржувати незаконний вирок кримських окупантів

Володимир Балух продовжує голодування через незгоду із судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими. Адвокат Ольга Дінзе заявила, що Балух за час голодування втратив 30 кг ваги.

Мати в’язня Кремля Наталія Балух розповіла, що йому продовжили термін ув’язнення з 3,5 до 5 років через те, що вдарив начальника колонії, який обзивав і її, і самого засудженого.

Раніше мати політв'язня також заявила, що не проситиме президента РФ Володимира Путіна про помилування сина. Просити - це визнати свою провину, - сказала вона.

Нагадаємо, 5 липня так званий "суд" засудив Балуха до п'яти років позбавлення волі в рамках двох кримінальних справ. Його також зобов'язали виплатити штраф у розмірі 10 тисяч рублів. 

Спершу Володимира Балуха засудили до трьох років і семи місяців колонії-поселення за звинуваченням у нібито незаконному зберіганні боєприпасів. Правозахисники вважають, що його репресували за проукраїнську позицію, зокрема за прапор України, вивішений у дворі його будинку.

19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. Адвокат Ольга Дінзе наголошувала, що український активіст за час голодування втратив 30 кг ваги. Сам ув’язнений неодноразово повідомляв про знущання над ним в Сімферопольському СІЗО

Повʼязані теми:

Наступна публікація