У суді назвали дату оголошення вироку Януковичу

У суді назвали дату оголошення вироку Януковичу

Фото: Associated Press

Засідання відбудеться в Оболонському суді Києва.

Оболонський суд Києва розпочне оголошувати вирок президенту-втікачу Віктору Януковичу вранці 24 січня.

Про це на своїй сторінці у Twitter написала прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

"Оболонський райсуд м. Києва повідомляє, що 24 січня 2019 о 09:00 в залі № 15 відбудеться проголошення вироку у кримінальному провадженні за обвинуваченням Януковича В.Ф. у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 КК України", - заявила вона.

Нагадаємо, Оболонський суд міста Києва, де розглядають справу президента-втікача Віктора Януковича, переносив дату його виступу з останнім словом. За словами адвоката, він поки не може виступити на суді про державну зраду з останнім словом через "важку травму" і його госпіталізували до клініки імені Скліфосовського. На запланований виступ Янукович так і не з’явився і судді відмовилися вчергове переносити справу та пішли до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України. Прокуратура вимагає для нього 15 років позбавлення волі.

Держзрада Януковича: судді пішли до нарадчої кімнати

Держзрада Януковича: судді пішли до нарадчої кімнати

Повʼязані теми:

Наступна публікація