У суді в Запорізькій області розповіли, як чоловік зумів зарізати себе під час засідання

У суді в Запорізькій області розповіли, як чоловік зумів зарізати себе під час засідання

Фото: УМВС у Чернігівській області

Він засмутився, що дружина йому не пробачила.

На судовому засіданні у Запорізькій області чоловік покінчив життям принесеним безперешкодно ножем.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

Плями крові вже замили, але трагедію обговорюють і досі - під час розгляду звичайної господарської справи чоловік порізав себе просто на очах судді. "Він повернувся до позивачки, жінка закричала. Я побачила ніж в руках у чоловіка і побачила, як він завдав собі удар в область живота", - пригадує суддя Якимівського районного суду Світлана Федорець.

Микола з Іриною жили разом майже двадцять років. Чоловік працював на будівництві та часто був в роз'їздах. Кілька місяців тому жінка повідомила, що жити разом більше не хоче і намагалась виписати його з помешкання. Для нього, кажуть  сусіди,  це стало справжнім шоком.

Того дня у суді чоловік вкотре намагався помиритися з дружиною. Через гучну сварку засідання змушені були перервати, згадує суддя. Після цього чоловік завдав поранення собі і кинувся на жінку, але сил забракло. Нападник знепритомнів та за кілька годин помер у реанімації. Лікарі кажуть, що чоловік втратив понад три літри крові.

Харакірі у суді: чоловік зарізав себе просто під час засідання

Харакірі у суді: чоловік зарізав себе просто під час засідання

Речниця суду показує, що до будівлі може зайти практично, хто завгодно і принести з собою, що заманеться. Підрозділів, які мають здійснювати охорону та догляд громадян, тут немає, тому зазвичай металодетектор просто вимикають, аби не заважв працювати.

Працівники суду згадують, того дня чоловік тривалий час ходив приміщенням , був біля кімнати суддів, судової зали та біля канцелярії. Заподіяти шкоди міг у будь-який момент.

Через реформування охорони у судах немає вже два роки. Від поліції цю функцію забрали, а іншим службам ще не передали. Наразі з понад 20 судів бійці оглядають відвідувачів лише у трьох.

Кореспондент Яків Носков.

Повʼязані теми:

Наступна публікація