У Сумах адвокатка понад 40 разів "мінувала" суди, щоб зривати засідання

У Сумах адвокатка понад 40 разів "мінувала" суди, щоб зривати засідання

Фото: unsplash.com

Жінку довго шукали, оскільки вона була обережною.

У Сумах затримали адвокатку, яка понад 40 разів повідомляла про замінування судів. Такі телефонні дзвінки жінка почала влаштовувати ще від жовтня, йдеться у ТСН.12:00.

Жінка телефонувала поліцейським та повідомляла про закладену вибухівку, таким чином зривала роботу судів. Щоразу будівлі обстежували вибухотехніки з кінологами, але жоден факт не підтвердився.

Вирахувати псевдомінерку було дуже складно, бо вона постійно змінювала голос, sim-картки та мобільні телефони. Встановити особу жінки копам допомогли співробітники СБУ.

Виявилося, це 39-річна адвокатка. Її затримали посеред вулиці, якраз коли вона повідомила про замінування усіх судів в Сумах. Жінці вже оголосили підозру, і вона, за даними правоохоронців, в цьому зізналася. Тепер може провести за ґратами до 8 років.

"Перебуваючи під нашим візуальним контролем та спостереженням, вона здійснила останній дзвінок і повідомила про начебто замінування сумських судів. Після цього  було затримано. Під час обшуку її житла були вилучені беззаперечні докази її вини, зокрема були вилучені мобільні телефони та обгортки від sim-карт, з яких вона і здійснювала ці дзвінки", - прокоментував керівник відділу прокуратури Сумської області Валерій Могильний.

У Сумах затримали адвокатку, яка понад 40 разів повідомляла про замінування судів

У Сумах затримали адвокатку, яка понад 40 разів повідомляла про замінування судів

Нагадаємо, у Києві співробітники СБУ викрили велику "ботоферму", члени якої займалися псевдомінуваннями метро, торгово-розважальних центрів та вокзалів, а також створювали анонімні канали у Telegram для торгівлі наркотиками, вогнепальною зброєю, вибухівкою. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація