У Сумах вибух зруйнував макаронну фабрику, троє поранених

У Сумах вибух зруйнував макаронну фабрику, троє поранених

Фото: Фото Оксани Солодовник/ТСН

Вибух стався під час запуску парового котла.

У Сумах удень пролунав вибух на території приватного підприємства, яке виробляє макаронні вироби. Попередньо відомо про трьох потерпілих. Їх забрала "швидка". Усі вони в момент вибуху були в приміщенні. Воно геть зруйноване.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Ближче, ніж за 50 метрів до епіцентру вибуху, підійти неможливо – територія оточена стрічкою, там працюють оперативники. Але навіть звідси видно - земля просто устелена безліччю уламків шиферу, дерев’яних конструкцій та битого скла. Вони порозліталися на кількасот метрів.

Сам вибух пролунав о 15:15, фахівці порівнюють його силу із чотирма кілограмами тротилу. Очевидці кажуть, чути його було за три кілометри. Вони розповідають, на ношах до карети "швидкої" винесли трьох потерпілих. Закривавлених, але при свідомості.

"Я чув, що бабахнуло. Побачив дим і все. Хата в мене аж затрусилась", - згадує очевидець Микола Луценко.

"Сказали, що найбільш тяжкий – директор, у нього перелом ноги. Іще в одного зняло скальпель. Як там зняло скальпель: чи обпалило, чи паром обшкварило", - говорить очевидець Олександр Лебедь.

Трьох людей шпиталізували внаслідок потужного вибуху в Сумах

Трьох людей шпиталізували внаслідок потужного вибуху в Сумах

Стан потерпілих медики не коментують. Зауважують лише, що один – у реанімації, інші двоє - в опіковому та хірургічному відділеннях. Уже відомо, що серед травмованих - керівник фабрики та працівники фірми, яка обслуговувала паровий котел для обробки макоронних виробів. Його сьогодні почали встановлювати у підсобному приміщенні. Саме під час запуску й стався вибух.

"Попередньо - котел цілий, вибух стався у нижній частині котла. Тобто, попередньо перетримали пар, або не спрацювала якась автоматика", - каже керівник Сумського відділу поліції Павло Карабута.

Приміщення, де стався вибух – повністю зруйноване. Слідчі збирають речові докази та уламки парового котла. Їх направлять на експертизу, яка має відповісти, що насправді призвело до вибуху – несправність котла чи людський фактор. Але поліція вже відкрила кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки.

Оксана Солодовник

Повʼязані теми:

Наступна публікація