У Сумах з-під варти відпустили чоловіка, який зізнався у вбивстві екс-дружини і замаху на її коханця

У Сумах з-під варти відпустили чоловіка, який зізнався у вбивстві екс-дружини і замаху на її коханця

Фото: pixabay.com

Сусідки переконують, що дружина сама провокувала чоловіка і обіцяла його «знищити»

За вбивство – на волю. У Сумах 44-річного чоловіка, якого підозрюють у вбивстві колишньої дружини та завдані ножових поранень її коханцю, на час слідства випустили із зали суду без жодного запобіжного заходу. Рідні загиблої та правоохоронці приголомшені таким рішенням, йдеться в ТСН.12.00.

Пані Надія вже 4 місяці оплакує свою доньку,  приховуючи сльози від онука. Хлопчик фактично лишився сиротою. Його батька підозрюють у вбивстві матері.

«Він на них напав на сонних. Ударив її в сонну артерію – це миттєва смерть. А вона ще встала і бігла», - розповідає матір загиблої.

Трагедія сталася  в квартирі підозрюваного, де раніше мешкала сім’я. Після розлучення дружина хоч і переїхала в інше помешкання, але постійно сюди навідувалася. Того дня вона приїхала разом із коханцем. Власник квартири обом наніс ножові поранення в шию. Жінка померла на місці, чоловіка – вдалося врятувати.

Підозрюваний, що лишився на місці убивства, в усьому зізнався правоохоронцям. Відсидівши 2 місяці у СІЗО, він несподівано виходить на волю.

«Я вперше стикаюсь із таким, що особа, яка обґрунтовано підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, залишається без обрання жодного запобіжного заходу», - каже керівник відділу прокуратури Сумської області.

Утім, два суди - першої інстанції і апеляційний - вважають таке рішення справедливим.

«Згідно з правовою позицією Європейського суду з прав людини, тяжкість скоєного злочину не може бути єдиною підставою для взяття людини під варту. Слідчий суддя взяв до уваги позитивні характеристики підозрюваного, наявність постійного місця проживання та відсутність судимостей», - каже прес-секретар Зарічного районного суду м.Сум.

Справжнім потрясінням для матері загиблої стало і те, як злочин кваліфікували замах.

У Сумах суд відпустив на час слідства підозрюваного у вбивстві

У Сумах суд відпустив на час слідства підозрюваного у вбивстві

«Не вбивство, а замах. Я як стояла – ледь не впала. Замах?! Як, кажу, замах? У мене дочки немає!» - бідкається матір загиблої.

Що підозрюваному інкримінують не вбивство, підтверджують і в прокуратурі. Обіцяють усе виправити. Однак, коли це зроблять невідомо. Нині досудове розслідування зупинили, бо підозрюваний зник.

«Після того, як за рішенням суду підозрюваного звільнили з-під варти, він почав лікуватися в різних медичних закладах, з останнього він втік. Ми вимушені були оголосити його в розшук», - розказує речник ГУ Нацполіції Сумщини.

Квартира підозрюваного 44-річного Володимира Тараповського зачинена. Її власника не бачили тут від дня вбивства.

«У кривавій різанині винен не сусід, а його колишня дружина, яка намагалася відсудити квартиру. І усіляко його провокувала. Із коханцями вона знущалась над ним. Вона казала: «Я сама тебе знищу», вона це голосно казала всім. У нього вже здали нерви. Аби він не поклав, то вони б його поклали. Сто відсотків він би там лежав», - розповідають сусідки підозрюваного.

З урахуванням обставин, за яких чоловік убив свою колишню дружину та поранив її коханця, йому  загрожувало до 15 років ув’язнення. Після втечі та переховування від слідства його можуть ув’язнити довічно. Якщо знайдуть. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація