У сумській лікарні залишаються у важкому стані шість постраждалих після вибуху у клубі

У сумській лікарні залишаються у важкому стані шість постраждалих після вибуху у клубі

У сумській лікарні залишаються у важкому стані шість постраждалих після вибуху у клубі

Нападнику прокуратура вже оголосила підозру.

Нападнику, який напередодні кинув бойову гранату у нічний клуб у Сумах, сьогодні мають обрати запобіжний захід. Із дев’ятьох потерпілих трьох вже відпустили додому з лікарні, йдеться в ТСН.12.00.

Нині в Сумській обласній лікарні міста залишаються шестеро. Їм проведені операції, стан важкий, але стабільний, загрози для життя немає, кажуть лікарі. У всіх постраждалих численні осколкові рани. Найбільше лікарів непокоїть стан одного чоловіка – в нього проникні поранення обох очей, зараз медики борються за його зір. 

Нагадаємо, у неділю зранку в Сумах пролунав вибух. Нападник увесь у чорному та балаклаві щось говорить, зриває чеку гранати та кидає просто під ноги відвідувачам. Люди, не розуміючи, усієї небезпеки, просто дивляться на гранату і опиняються в епіцентрі вибуху. Такі події зафіксували камери спостереження нічного клубу, встановлені у холі на другому поверсі, де й пролунав вибух.  Саме троє чоловіків, що на відео, і постраждали найбільше. Їх одразу прооперували.

Один за одним каретами швидкої до обласної лікарні доправляють інших поранених, серед яких одна жінка. У всіх численні мінно-вибухові поранення голови, очей, грудей, кінцівок. Внаслідок вибуху гранати госпіталізували сімох відвідувачів нічного клубу. Згодом по медичну допомогу звернулися ще двоє, вони лікуватимуться амбулаторно. Що сталося, потерпілі, очевидці та співробітники клубу розповідати не хочуть.

Нападнику, який кинув гранату у нічний клуб у Сумах, мають обрати запобіжний захід

Нападнику, який кинув гранату у нічний клуб у Сумах, мають обрати запобіжний захід

Місцеві жителі не дивуються тому що сталося. Кажуть, нічний клуб “Луна” у Сумах вже давно має лиху славу. Тут завжди когось б’ють. Переважно удосвіта, коли клуб зачиняється.

Чоловік, що підірвав гранату, вже приходив до нічного клубу, але його не пустили охоронці, бо той начебто був дуже п’яний. Згодом він повернувся до закладу у балаклаві та з гранатою . Його затримали одразу у сусідньому дворі патрульні та охоронці нічного клубу. На залитій кров’ю підлозі в холі закладу вибухотехніки знайшли чеку від гранати РГД-5. На виході - кільце, яке нападник викинув коли втікав.

«Встановлено і затримано особу, яка попередньо використала гранату РГД-5 в приміщенні на другому поверсі закладу. Працівники поліції, як його затримували, він погрожував їм ножем, який був у нього в руках», - кажуть в поліції.

За даними правоохоронців, 28-річний підозрюваний - житель Сум. Він начебто входить до місцевого злочинного осередку. Давати свідчення відмовляється. Підозрюваного доправили до поліції. Йому інкримінують замах на вбивство, опір працівникам поліції, хуліганство, незаконне поводження з боєприпасами. Прокуратура вже оголосила йому підозру. Сьогодні суд має обрати йому запобіжний захід.

Повʼязані теми:

Наступна публікація