У Сумській області закрили село, де померли вже дві жінки від коронавірусу

У Сумській області закрили село, де померли вже дві жінки від коронавірусу

Фото: Associated Press

А в Сумах поліція влаштував рейди, щоб переконатись, що всі ті, хто повернувся із-за кордону сидять вдома.

Село Козацьке, де зафіксовано вже дві смерті та найбільшу кількість хворих на коронавірус в Сумській області, закрили. До вчора туди ще вільно могли в’їжджати та виїжджати люди. Сьогодні ж –  поставили блокпости, йдеться в ТСН.16.45.

Рідні першої померлої жінки з села, яка була місцевою знахаркою, уточнили, що на її похороні були лише п'ятеро людей. Троє з них в лікарні  - вони заражені коронавірусом. Ще двоє на самоізоляції.

У самому Козацькому наразі на Covid-19 захворіло 8 людей, двоє - померли. В’їзди в село нарешті перекрили і зранку таки облаштували блокпости. Тепер туди пропускають та випускають лише за списками та у разі нагальної потреби. Принаймні про це заявив очільник райадміністрації. Чому такі обмеження з’явилися лише за тиждень після першої смерті, пояснили  просто, не було вказівок інфекціоністів. «Сьогодні поставили шлагбауми, село закрите, там випускають тільки по списках», - кажуть місцеві чиновники.

Наразі у Козацькому найбільша проблема - це захисні костюми для медиків та пристрої для безконтактного вимірювання температури. Щоб їх закупити – районна влада звернулася за допомогою до підприємців.

Тим часом у Сумах вже почали штрафувати порушників карантинних обмежень. Це здебільшого стосується перевищення кількості пасажирів в маршрутках та перебування в магазинах без захисних масок. Сьогодні суд вже оштрафував чоловіка на 17 тисяч гривень за те, що пішов у крамницю без маски та й ще плювався там.

А ще у Сумах поліція ходить по квартирах і перевіряє людей, що повернулися з-за кордону. Рейди-перевірки на дотримання умов самоізоляції проводять щодня. Людей обдзвонюють по телефону, ті – визирають у вікно і тим самим підтверджують своє перебування в квартирі.

За даними поліції, у Сумах нині пів тисячі тих, хто повернувся з-за кордону. В області - понад 5 тисяч.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація