У Тернопільській області люди перекрили блоками дорогу до санаторію, де можуть ізолювати евакуйованих українців

У Тернопільській області люди перекрили блоками дорогу до санаторію, де можуть ізолювати евакуйованих українців

Протестують жителі кількох сіл поруч із санаторієм "Медобори".

У Тернопільській області протестують жителі кількох сіл поруч із санаторієм "Медобори". Люди збунтувалися, коли почули чутки про ймовірне заселення сюди евакуйованих із Китаю, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Напередодні депутати Микулинецької селищної ради навіть звернулися до керівництва держави і заявили про відмову громади у використанні санаторію для обсервації евакуйованих.

Люди частково перегородили в'їзд у село Конопківка, де розташований санаторій. Установили бетонні блоки на дорозі. На узбіччі викопали рів та насипали купу щебеню, щоб унеможливити об'їзд дороги.

Після чергування вночі люди вирушили на позачергову сесію Тернопільської облради. Тамтешні депутати також не хочуть приймати в регіоні евакуйованих. Чергувати на дорозі до санаторію люди збираються й далі.

У Тернопільській області протестують через ймовірне заселення евакуйованих з Китаю

У Тернопільській області протестують через ймовірне заселення евакуйованих з Китаю

Як повідомлялося, у ніч проти 19 лютого з "Борисполя" до Китаю вирушить літак, аби евакуювати українців. До Києва судно повернеться вранці 20 лютого.На борту літака, що вилетів з Уханя, - 48 громадян України та 29  іноземців. Це, переважно, громадяни держав Латинської Америки. Наразі жодних ознак захворювань у жодного пасажира не виявили.

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн. Двоє українців підхопили вірус на круїзному лайнері.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса.

Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передався і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація