У Тернополі 8-річний хлопчик самотужки захистив квартиру від грабіжника

У Тернополі 8-річний хлопчик самотужки захистив квартиру від грабіжника

Фото: ТСН

Хлопець обернув зловмисника навтьоки.

8-річний хлопчик із Тернополя захистив власну квартиру від пограбування. Антон Солярський лишився сам удома, бо його мама із сестричкою поїхали в село на похорон, а тато перебуває на заробітках за кордоном, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Того вечора третьокласник намагався налаштуватися на домашні завдання з української мови та математики, однак вирішив сходити на кухню попити води і дорогою почув якийсь скрегіт від вхідних дверей. Хлопчик завмер – на його очах верхній замок, який він замкнув зсередини, почав крутитися. Антон отетерів, бо точно знав, що мама ще в селі, і відкривати двері не може.

Сам удома: у Тернополі 8-річний хлопчик зупинив квартирного злодія

Сам удома: у Тернополі 8-річний хлопчик зупинив квартирного злодія

У дверне вічко він побачив чоловіка, який метушився на сходовій клітині, та одразу зметикував, що це злодій. Хлопець зорієнтувався та зателефонував до поліції – причому навмисно став неподалік дверей, аби його повідомлення про крадія було чутно. За мить Антон зрозумів, що загроза минула. «Я почув, що хтось біжить униз», - розповів він. До приїзду поліцейських крадій уже був далеко.

Мама, яка теж примчала із села, була вражена сміливістю сина. «Він у мене такий відповідальний хлопчик, а в цьому випадку такий молодець – рішучий, не побоявся, передзвонив, не розгубився», - радіє Вікторія Солярська. Сам Антон зізнається, що про те, як поводитися у надзвичайних ситуаціях, він вивчив назубок ще у старшій групі дитсадка. А після цієї пригоди хлопчик вирішив ретельніше ставитися до самозахисту – прискіпливіше придивлятиметься до незнайомців у під’їзді, а двері квартири зачинятиме одразу на два замки.

Кореспондент ТСН Світлана Павук

Повʼязані теми:

Наступна публікація