У Вінниці молодик заради забави забив собаку пенсіонера: що загрожує зловмиснику

У Вінниці молодик заради забави забив собаку пенсіонера: що загрожує зловмиснику

Фото: скриншот з відео

Поліція відкрила кримінальне провадження.

У Вінниці молодик заради забави вбив собаку. Пенсіонер вигулював у парку свого дворового цуцика, коли зустрів парубка з псом бійцівської породи. Хлопець підійшов і з усієї сили ногою вдарив собаку дідуся, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

У вінницького 80-річного пенсіонера Сергія Липача Бім жив 13 років. Того дня він прогулювався з твариною у парку. Назустріч вийшов молодик із собакою бійцівської породи. Пенсіонер та його дворовий песик чимось не сподобались перехожому.  

"Він тримав на поводку цього стаффорда. Потім, нічого не говорячи, розвернувся і вдарив собаку ногою в живіт. Собачка відлетівла на метрів зо два і впала розпластавшись", - згадує Сергій Липач. Господар швидко повіз Біма до ветеринара, але врятувати його не вдалось. Він помер через півтори години.

Чоловік викликав поліцію. Особу кривдника встановити – це 27 річний Юрій Маркін із сусіднього  будинку. Слідчі відкрили кримінальне провадження. "Відомості внесені до реєстру за статтею жорстоке поводження з тваринами вчинене з особливою жорстокістю", - каже заступниця начальника слідчого відділення вінницької поліції Віта Яворовська.

У Вінниці молодик заради забави убив собаку пенсіонера – йому загрожує до 8 років ув’язнення

У Вінниці молодик заради забави убив собаку пенсіонера – йому загрожує до 8 років ув’язнення

Молодику обрали запобіжний захід - домашній арешт. На чергове засідання суду він не з’явився. Адвокат повідомила, що підозрюваний хворий. У лікарні підтвердили, що Юрій Маркін має черепно-мозкову травму. Де її дістав, перебуваючи під домашнім арештом, пояснювати ТСН не захотів, як і чому вдарив собаку.

Сусіди кажуть, що хлопець нерідко виявляє  агресію, часто гуляє із бійцівським псом та лякає усіх навколо. "Собака велика ця здорова. Скандал був, бо пес покусав якогось чоловіка", - каже сусідка Раїса Лаврова.

За хуліганські дії вчинені раніше і вбивство собаки молодик тепер може сісти за грати. "Було здобуто достатньо доказів підтверджуючих його вину. Санкція передбачає позбавлення волі строком від п'яти до восьми років", - каже прокурорка Оксана Каменяр.

Наступне судове засідання відбудеться 28 листопада.

Кореспондент ТСН Валерій Кузнєцов.

Повʼязані теми:

Наступна публікація