У Вінниці шукають медиків для медзакладів, де лікують хворих на коронавірус

У Вінниці шукають медиків для медзакладів, де лікують хворих на коронавірус

Фото: Associated Press

Потребують анестезіологів та терапевтів.

У вінницьких лікарнях, де лікують хворих на COVID-19, потребують анестезіологів та терапевтів.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив міський голова Сергій Моргунов.

За його словами, у Вінниці продовжують формувати команди медиків, які працюють у стаціонарах міських лікарень, де приймають хворих на коронавірус. 

"Фахівцям, які готові надавати допомогу хворим з коронавірусом, ми пропонуємо підвищені муніципальні надбавки. Наприклад, молодий спеціаліст-лікар може отримати нараховану зарплату 37 тисяч грн разом з усіма надбавками", — повідомив він. 

Наразі у таких медзакладах до команд, які працюють з інфікованими, додатково набрали два лікарів та 11 працівників молодшого та середнього медперсоналу. Крім того, залучені спеціалісти з інших відділень. За словами вінницького мера, фактично укомплектовані команди у міських лікарнях №1 та №3, а також у пологовому будинку №2. Утім, вільні вакансії ще є.

"Скажу відверто: ситуація з захворюваністю напружена, і зрозуміло, що потреба у персоналі зростатиме разом з розгортанням додаткових ліжок", — повідомив Сергій Моргунов.

Як повідомлялося, міністр Максим Степанов спростовує те, що в країні не вистачає кисню для хворих на коронавірус, а лікарі роблять вибір, кого рятувати. На початку вересня в країні було 8800 ліжок із киснем для інфікованих коронавірусом. Зараз їх 18,5 тисячі. До середини листопада планують збільшити кількість до 26-27 тисяч ліжок. 

Максим Степанов про коронавірус: ми наближаємося до дуже негативного сценарію

Максим Степанов про коронавірус: ми наближаємося до дуже негативного сценарію

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація