У Вінниці у розпліднику виявили тіла мертвих собак: сусіди скаржаться на сморід

У Вінниці у розпліднику виявили тіла мертвих собак: сусіди скаржаться на сморід

У Вінниці у розпліднику виявили тіла мертвих собак: сусіди скаржаться на сморід

Фото: скриншот з відео

Власники розплідника звинувачення заперечують.

У Вінниці на подвір'ї приватного розплідника сусіди побачили тіла мертвих собак. Одне лежало у вольєрі поруч із живими цуценятами, інші були на смітнику. Сусіди викликали поліцію та зоозахисників. Виявилося, що умови в розпліднику радше нагадують концтабір, йдеться у ТСН.19:30.

Першим мертвих тварин на подвір'ї помітив Юрій Зотов. Він живе через паркан від розплідника. Каже, що два тіла хаскі були на смітнику, а ще одне вівчарки - у вольєрі. Натомість господар розповів, що тварин вбили.

Собачий могильник просто неба: у приватному розпліднику виявили тіла тварин

Собачий могильник просто неба: у приватному розпліднику виявили тіла тварин

Обурені сусіди викликали поліцію та зоозахисників. Оглядати територію їм довелося через паркан, адже на подвір'я господарі нікого не пустили. "Виявили труп собаки, який розкладався. Біля нього – щенята і дві маленьких лайки", - розказав патрульний поліцейський Олег Земський.

Власники розплідника - відомі в місті ветеринари, окрім того володіють мережею зоомагазинів. Від інтерв'ю відмовляються, але телефоном переконують, що всі звинувачення на їхню адресу – це наклеп. "У мене така підозра, можливо, ті люди мою собаку отруїли і зробили такий кіпіш. Усі в належному стані, усі вгодовані, я як лікар вам це гарантую", - каже власник розплідника Ігор Маковій.

Зоозахисники вимагають, аби тварин передали до муніципального притулку. Закриття розплідника збираються добиватися і сусіди. Адже кажуть, що втомилися від постійного гавкоту та смороду. "Сморід тут стоїть такий насичений, просто нема чим дихнути. Це продовжаться більше десяти років", - каже сусідка Валентина Васильєва.

У поліції кажуть, що закрити розплідник можна лише, якщо довести факти жорстокого поводження з тваринами. Потрапити на подвір'я правоохоронці досі не можуть, бо чекають на ухвалу суду. "Будемо з’ясовувати, як утримуються собаки і чи є в них відповідні дозволи на розведення собак. Має бути проведений огляд, але для цього треба ухвала суду", - каже речниця поліції Вінниччини Анна Олійник.

Якщо знущання над тваринами доведуть, то власникам розплідника загрожує кримінальна відповідальність. Натомість заводчики впевнені, що скандал – це посягання на їхній бізнес і збираються відстоювати свою правду у суді. 

Кореспондент ТСН Валерій Кузнєцов.

Повʼязані теми:

Наступна публікація