У Вінниці юнак одружився на власній бабусі-інваліді, щоби "відкосити" від армії

У Вінниці юнак одружився на власній бабусі-інваліді, щоби "відкосити" від армії

Фото: pixabay.com

У військкоматі кажуть, що таке бачать уперше за багато років роботи.

У Вінниці 22-річний юнак побрався зі своєю 79-річною двоюрідною бабусею-інвалідом першої групи. За законом, він одразу став її опікуном, а отже звільняється від строкової служби, на яку мав би заступити саме у день, коли взяв шлюб, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Військовий комісар Вінниці Олександр Данилюк зізнається, що зустрічається з подібним уперше за багато років служби. Свідоцтво про одруження, котре звільняє від служби, призовник приніс сам. "Було написано, що він 1995 року народження, його дружина 1938 року народження, у нього дружина – інвалід першої групи", - розповів офіцер. У відділі реєстрації шлюбів підтвердили, що пару дійсно розписали, але без черги та жодних урочистостей. "Це право людей, якщо у них все нормально по документах. Усе відповідно до чинного законодавства, я не маю права відмовити", - пояснила працівник державного органу реєстрації актів цивільного стану Богдана Ліпа.

У Вінниці юнак побрався зі своєю двоюрідною бабусею

У Вінниці юнак побрався зі своєю двоюрідною бабусею

З молодим журналістам вдалося зв’язатися лише телефоном – він подію прокоментував коротко: "Буває". Сусіди кажуть, що бабусі в його квартирі ніколи не бачили. Літня дружина мешкає за 45 кілометрів у селі. Немічна бабуся ледве ходить, а новину про шлюб дізналася від сільського голови Тетяни Гнатюк. "Вона сьогодні вперше почула, що вона одружилася, що її чоловіком законним став її внук. Вона сама у шоці і плаче. І каже: нащо мені на старості років таке, думала спокійно дожити вік. Її приїхали, забрали, і те, що вона була у Вінниці по питаннях опікунства, і те, що вона була у лікарів – це сто відсотків. Вона це підтверджує", - каже голова села. Сама ж бабця може крізь сльози вимовити тільки: "Боже мій, люди".

Односельці новиною приголомшені та переконані, що бабця навіть і не збагнула, які папери підписала. Люди готові ставати на захист старенької та більше на давати її кривдити. У військкоматі ж поведінкою призовника обурені та обіцяють не лишити це поза увагою. "Я йому в очі сказав: шановний, бережи свою новоспечену наречену, бо якщо вона на протязі п’яти років помре, в тебе буде два горя: це ти наречену поховаєш, і в тебе є час піти до лав Збройних Сил", - розповів військовий комісар. Офіцери хочуть тепер через суд довести, що цей шлюб фіктивний – в такому разі призовник потрапить іще й під кримінальну відповідальність за ухиляння від служби в армії.

Кореспондент ТСН Анна Тітовська 

Повʼязані теми:

Наступна публікація