У Вінниці з бійками та шинами, що палають, вимагали відставки голови поліції

У Вінниці з бійками та шинами, що палають, вимагали відставки голови поліції

У Вінниці з бійками та шинами, що палають, вимагали відставки голови поліції

У Вінниці автомайданівці вимагають відставки головного поліцейського області

Керівника місцевих правоохоронців підозрюють у сепаратизмі.

У Вінниці в четвер вимагали відставки головного поліцейського області. Автомайданівці кількох регіонів звинувачують Антона Шевцова у сепаратизмі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Активісти пояснювали, що вся родина правоохоронця мешкає в окупованому Криму. Тому це – спосіб тиснути на правоохоронця з боку Росії.

"Фактично, його сім'я зараз є заручником. Якщо, не дай Бог, щось станеться, ми ж розуміємо, на чию сторону він піде. Тому що, як батько, буде переживати за свою сім'ю", - кажуть люди.

Поліцейський усі звинувачення відкидає. Дії протестувальників він пояснює зрежисованими спробами невдоволених його працею осіб усунути його з посади.

Вимагаючи зустрічі з головним правоохоронцем, автомайданівці перекрили рух на головній дорозі міста. Це призвело до сутичок із водіями.

Тим часом вхід до відділення МВС перекрили поліцейські. У відповідь на майданчику перед будівлею з'явилися шини, котрі невдовзі підпалили.

У Вінниці автомайданівці вимагали відставки новопризначеного головного копа області

У Вінниці автомайданівці вимагали відставки новопризначеного головного копа області

Через три години жвавого протесту Шевцов вийшов до людей. Найактивніших з них та журналістів запросив в актову залу управління поліції.

"Я рапорт писати не буду. Не вважаю це правильним. Відносно мене триває перевірка, будуть висновки. А ось це я вважаю проплаченою акцією", - заявив голова вінницької поліції.

Активістів такі пояснення не задовольнили. Вони планують зробити акцію протесту безстроковою.

Раніше ТСН.ua знайшов у соціальних мережах сторінку дружини Шевцова Олени, яка наразі мешкає в окупованому росіянами Севастополі. На її сторінці щодня з'являються повідомлення на підтримку окупації Криму, заклики до агресії Росії проти України. У прес-службі поліції Вінницької області заявили, що акаунт був зламаний невідомими, хоча згодом доступ до сторінки був обмежений лише друзями.

Також в інтернеті користувачі знайшли фотографії самого Шевцова з російським політиком, а раніше боксером Миколою ВалуєвимОкрім вказаних світлин, юзери "відкопали" у "Вконтакте" сторінку сина Шевцова  – Микити. Вже після анексії Криму Росією він продовжував публікувати життєрадісні фото із окупованого півострова, а в одному з альбомів розшукали його фото поруч із ветераном із георгіївською стрічкою. У руках Микита Шевцов тримав прапор із радянським символом - серпом та молотом і стояв біля військової техніки із російським номером.

Сам Шевцов заявив, що згоден пройти детектор брехні через обвинувачення проти нього. Керівництво Національної поліції розпочало перевірку, до котрої пообіцяли долучити ще й СБУ.

Кореспондент ТСН Анна Тітовська

Повʼязані теми:

Наступна публікація