У Вінниці зливою затопило вулиці: вода доходила до дверцят машин

У Вінниці зливою затопило вулиці: вода доходила до дверцят машин

Найбільше постраждав приватний сектор.

Потужна злива у Вінниці буквально за кілька хвилин затопила вулиці міста. Рівень води подекуди був зо пів метра, йдеться у ТСН.16:45.

Напередодні через забиті стічні каналізації, вода просто лилась вулицями. Наразі дощ припинився, і це дало змогу воді нарешті піти у ливнівки. Але після зливи кілька вулиць були повністю затоплені водою.

За добу у місті випала місячна норма опадів. Рівень води подекуди сягав дверцят автівок. В районі приватного сектору  по вулиці  Успенського будинки найбільше постраждали під час негоди. Напередодні сюди навіть виїздили рятувальники, аби відкачувати воду. Підтопленими досі залишаються городи, подвір'я та підвали будинків. Мешканці кажуть, що так їх залило  уперше.

"Ми собачку відселили, бо там поплив весь город, сарай, світла у нас нема", - каже мешканка Вінниці Галина Жаврук.

Потужна злива паралізувала рух Вінницею

Потужна злива паралізувала рух Вінницею

Підтоплені вулиці - то не єдиний наслідок негоди. Вітер обірвав електродроти. Електрики нині немає у численних будинках міста. Без світла залишається і 12 населених пунктів на Вінниччині. Вітер валив дерева на автомобілі. А в Калинівському районі через блискавку сталась пожежа.

"Блискавки влучали в будівлі. В Калинівському районі, наприклад, загорівся житловий будинок саме через потрапляння блискавки. На даху дев’ятиповерхівки сталося протікання води на електрощитові і сталося відповідно коротке замкнення", - повідомив речник ДСНС у Вінницькій області Олександр Кутовий.

Знову дощ може зірватися будь-якої миті. Небо сильно затягнуте хмарами. Містянам варто приготуватися до погодних випробувань: за прогнозами синоптиків,  дощитиме на Вінниччині щонайменше тиждень.

Нагадаємо, у Карпатах сьогодні випав сніг - рятувальники розчищають засніжені автошляхи спецтехнікою.

Кореспондент ТСН Валерій Кузнєцов

Повʼязані теми:

Наступна публікація