У Вінницькій області пенсіонерка десять годин була без ознак життя і ожила. Родичі приготувалися до поховання

У Вінницькій області пенсіонерка десять годин була без ознак життя і ожила. Родичі приготувалися до поховання

Лікарі кажуть, жінка була у комі.

У Вінницькій області 83-річна жінка десять годин пролежала без ознак життя. Лікарі констатували смерть. Родичі приготувалися до поховання: замовили відспівування, поминальний обід та викопали могилу. Раптом небіжчиця ожила, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

83-річна Ксенія Дідух жартує і сміється з маніпуляцій, які роблять їй лікарі. Хоча ще кілька днів тому вона вже була фактично на тому світі. Їй стало погано, жінка втратила свідомість. Родичі викликали швидку. "Поміряли їй пульс - немає. Зробили кардіограму серця - пряма лінія. Зміряли тиск - нема. Сказали, мовляв, можете дзеркала закривати, свічку запалювати", - згадує донька Тетяна Потомченко.

Рідні замовили молебень, поминальний обід і навіть викопали яму на кладовищі. Утім, ввечері побачили, що бабуся почала дихати. Медиків викликали знову. "Вона була в стані коми", - пояснив лікар станції швидкої допомоги Іван Фурман.

Жінка опритомніла, і її повезли до реанімації. Там діагностували гостру серцево-судинну патологію. Як бабуся ожила, лікарі і гадки не мають. "Ми не вивчили всі резерви людини, не знаємо ті рівні метаболізму, які існують. Я 20 років працюю лікарем, але подібних речей я не зустрічала", - каже заступниця головного лікаря Вінницької районної лікарні Тетяна Катілова.

У Вінницькій області "воскресла" 83-річна бабуся, якій лікарі констатували смерть

У Вінницькій області "воскресла" 83-річна бабуся, якій лікарі констатували смерть

Священник, який мав відспівувати бабусю, називає це не інакше, як воскресінням. "Дійсно, сталось таке чудо воскресіння. Господь дав таке життя цій бабці. У мене вперше таке в житті", - розповів настоятель храму Роман Петрик.

Їхня бабуся ніколи не сиділа без справи і того дня вмирати не збиралась, кажуть рідні. "Вона викупалася в бані, наварила борщу. Склала список, що їй купити, - насіння, вапна, краски. Не збиралась вона вмирати, це якесь диво", - каже сестра Катерина Поляцко.

Сама Ксенія Дідух дивом своє воскресіння не вважає. Впевнена, що не настав її час. Вже за тиждень бабцю Ксеню випишуть із лікарні.

Кореспондент ТСН Валерій Кузнєцов.

Повʼязані теми:

Наступна публікація