У Волинську облраду з обшуками прийшли десятки озброєних працівників Генпрокуратури - Палиця

У Волинську облраду з обшуками прийшли десятки озброєних працівників Генпрокуратури - Палиця

Фото: Волинські новини

Слідчі прийшли забрати всю документацію, пов'язану з ліцензією "Волиньприродресурсу" на видобуток бурштину.

У середу, 15 лютого, більше десятка озброєних автоматами людей у бронежилетах захопили 3 і 8 поверхи будівлі Волинської облради. Про це повідомляють Волинські новини.

Агентство зазначає, що озброєні люди прийшли в облраду, щоб отримати оригінали сесійних рішень, щодо "Волиньприродресурсу". Утім, сесійні рішення не є конфіденційними, їх можна знайти у відкритому доступі на сайті облради.

Озброєні люди свої дії не коментують.

Повідомляється, що обшуки проводяться на підставі ухвали Печерського районного суду міста Києва.

"Станом на 12:35 озброєні особи увійшли в кабінет колишнього тимчасового керівника КП "Волиньприродресурс Веніаміна Туза. При цьому слідчий не впустив до кабінету його адвоката Ігоря Поліщука. Адвокат хотів передати клопотання, проте слідчий заборонив йому це робити", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, голова Волинської облради Ігор Палиця у своєму Facebook написав, що до Волинської облради із обшуками прийшли працівники Генпрокуратури. Слідчі прийшли забрати всю документацію, пов'язану з ліцензією "Волиньприродресурсу" на видобуток бурштину.

"Генпрокуратура, яка не спромоглася конфіскувати статки Януковича, Арбузова, Клименко та інших зрадників, прийшла захистити чиїсь інтереси, і не дати наповнити обласний бюджет! Генпрокуратура, яка не спромоглася посадити чиновників, які розкрадають Державний бюджет та кришують торгівлю та контрабанду з терористами, вирішила налякати людей, щоб вони навіть і не думали зазіхати на виведення чорного бізнесу в легальну площину!" - написав Палиця, зазначивши, що "Волиньприродресурс" отримала ліцензію на видобуток бурштину, однак, за його словами, таке рішення не сподобалося тим, хто кришує незаконний видобуток.

Крім того, голова облради закликав Юрія Луценка розібратися в законності ситуації.

"Я дуже сподіваюся, що шанований мною Луценко Юрій Віталійович, який на собі відчув в повній мірі режим Януковича та його прихвостнів в погонах, не в курсі того що відбувається, і обов'язково розбереться в законності дій його підлеглих!" - написав він.

Нагадаємо, 2 лютого під час чергового засідання голова Волинської облради Ігор Палиця заявив про створення комунального підприємства "Волиньприродресурс", яке буде офіційно видобувати бурштин.

Утім, ідея легального видобутку бурштину на Волині до вподоби не всім, адже мова іде про сотні мільйонів гривень, які тепер замість кишень ділків перенаправлять у народні бюджети. Одним із таких лобістів "старателів" називають очільника обласного Держгеокадастру Василя Василенка, який, за словами Палиці, "роздає всі гектари землі, де ми збираємось видобувати бурштин, торф, мідь для того, щоб комунальне підприємство платило незрозуміло яким фірмам із інших міст і незрозуміло, кому вони належать, половину відсотків прибутку".

Повʼязані теми:

Наступна публікація