У всіх регіонах України створені штаби для контролю виплати аліментів - Мін'юст

У всіх регіонах України створені штаби для контролю виплати аліментів - Мін'юст

Фото: Reuters

За період від 1 січня до 16 лютого 2018 року органами державної виконавчої служби стягнуто 324,5 млн грн на користь 434 295 дітей.

У всіх регіонах України створено штаби з моніторингу та контролю за станом виконання органами Державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів.

Про це повідомив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, за дорученням якого й були створені відповідні штаби, йдеться на сайті відомства.

За його словами, штаби стежитимуть за дотриманням державними виконавцями вимог законодавства під час виконання рішень про стягнення аліментів, а також проводитимуть роз’яснювальну роботу щодо застосування законодавства, яке регулює порядок стягнення аліментів. Регіональні штаби взаємодіють з органами Національної поліції, Державної прикордонної служби, соціального захисту населення, а також з утвореними Міністерством юстиції мобільними групами з ліквідації заборгованості зі сплати аліментів.

«Мобільні групи завершили свою роботу в Запорізькій та Київській областях і продовжують роботу на Кіровоградщині та Миколаївщині. Вони проводять перевірку стану виконання рішень зі стягнення аліментів з недобросовісних боржників у цих регіонах, надають практичну допомогу державним виконавцям у виконанні рішень цієї категорії», - підкреслив Сергій Шкляр.

За 10 днів з початку дії законодавчих нововведень державними виконавцями винесено: 25 215 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України; 21 771 постанову про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами; 21 364 постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування зброєю; 21 188 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання.

Мін'юст запровадив ще одну новацію щодо неплатників аліментів

Мін'юст запровадив ще одну новацію щодо неплатників аліментів

«Завдяки винесенню цих постанов і застосуванню встановлених законом обмежень, за 10 днів державними виконавцями стягнуто 5,7 мільйона гривень заборгованості зі сплати аліментів. Станом на 16 лютого внесено до суду 6 165 подань про оголошення розшуку боржника», - наголосив Сергій Шкляр.

Він також додав, що всього за період від 1 січня до 16 лютого 2018 року органами державної виконавчої служби стягнуто 324,5 млн грн на користь 434 295 дітей.

Нагадаємо, протягом 2017 року українці сплатили майже 2,5 млрд грн аліментів. Виплати від одного з розлучених батьків отримали 576 тисяч дітей. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація