У заарештованому ТРЦ "Гулівер" відхрестилися від власника банку "Михайлівський"

У заарештованому ТРЦ "Гулівер" відхрестилися від власника банку "Михайлівський"

Фото: УНІАН

У компанії назвали арешт незаконним і пригрозили судом.

Багатофункціональний комплекс "Гулівер" у центрі Києва не має стосунку до власника збанкрутілого комерційного банку "Михайлівський" Віктора Поліщука.

Про це заявила керівник відділу комунікацій "Гуліверу" Тетяна Атаджанова, пише "Інтерфакс-Україна".

"Накладення арешту на майно "Три О" (власник "Гуліверу" - прим. ред.), яке не має жодного стосунку ні до банку "Михайлівський", ні до "Екосіпану", є грубим порушенням права власності, яке ми, звичайно ж, будемо захищати", - наголосила вона.

За словами Атаджанової, арешт "Гуліверу" є незаконним, бо не належить ТОВ "Екосіпан", про що раніше повідомляв генпрокурор Юрій Луценко.

Також очільниця відділу комунікації комплексу запевнила, що компанія поки що не отримувала офіційних повідомлень на підтвердження заяви генпрокурора.

"Поки жодних офіційних запитів ми не отримували, ситуація з моменту заяви генпрокурора на сторінці в Facebook не змінилася. Для нас це дійсно було великою несподіванкою. Однак на діяльності ТРЦ і БЦ, в якому зараз працює понад 5 тисяч осіб, це ніяк не відіб'ється", - зазначила Атаджанова, додавши, що в разі підтвердження інформації про арешт компанія ТОВ "Три О" звернеться до суду.

Нагадаємо, напередодні генпрокурор України Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що арешт на ТРЦ накладено в рамках розслідування розкрадання у банку "Михайлівський". За його словами, слідство встановило, що власником банку є ТОВ "Екосіпан", 92,5% якого є власністю Віктора Поліщука.

Зазначимо, Поліщук є найбільшим власником мережі електронних гіпермаркетів "Ельдорадо", страхової компанії "Форте", ЖК "Зелений квартал" та "Лісовий квартал", а також заборгував українським банкам 23 млрд грн. Серед цих запозичень – кредити на 1,3 млрд грн, видані своїм же банком "Михайлівський". Більшість банківських кредитів він не повертає вже понад два роки. Вчасно обслуговується лише 0,1% (без нарахованих, але не сплачених доходів більше 3 місяців).

Голова правління банку "Михайлівський" був заарештований у серпні у справі щодо розкрадання 2,3 мільярда гривень банку. В СБУ зазначили, що підозрюваний очолював комерційну структуру, створену топ-менеджментом банку для залучення грошей фізичних осіб під "привабливі" умови. Отримані гроші зловмисники спрямували на кредитування власних бізнес-проектів. Рахунки фізосіб були відкриті у банку "Михайлівський". Тож після його ліквідації фінансові втрати вкладників повинен компенсувати Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розширив список вкладників "Михайлівського", яким передбачені компенсації за "згорілі" вклади, на 10626 осіб. Додаткова сума на виплати збільшилася на майже 100 млн грн – до 1 млрд 327 млн грн. Повернення грошей вкладникам відновили 4 листопада. Попередній реєстр вкладників налічував 46622 особи. Із них компенсації отримали 19,7 тисячі осіб на загальну суму 1,19 млрд грн (97% від суми загального реєстру).

Повʼязані теми:

Наступна публікація