На Буковині у зачиненої односельцями на карантин родини коронавірусу немає - МОЗ

На Буковині у зачиненої односельцями на карантин родини коронавірусу немає - МОЗ

Фото: ТСН

Родина перебуває на вимушеному карантині вже понад два тижні.

У родини з Буковини, яка повернулася з Китаю та ув'язнила себе в хаті через паніку односельців, коронавірусної інфекції немає. 

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у прямому ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1". 

За словами заступника міністра, у МОЗ України знали, що родина не заражена коронавірусом, проте, через суспільний резонанс та паніку селян, вирішили витратити тест-систему. 

"Це було наше особисте рішення: витратити тест-систему, щоб дослідити біологічний матеріал, - розповів Ляшко. -  Було відібрано біологічний матеріал, проведені дослідження в центральній референс-лабораторії. Коронавірусну інфекцію не підтверджено".

Він також запевнив, що родина може вийти з-під карантину, а якщо її пересування і далі обмежуватимуть односельці, звернутися до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Посадовець додав, що за потреби особисто приїде на Буковину, аби поспілкуватися з селянами.

Аваков також прокоментував ситуацію: "Завтра у них будуть дорослі люди. Я думаю, ми їм допоможемо, людям навколо пояснимо, що все гаразд".

Родина, яка повернулась із Китаю, зачинилась у хаті на карантин через паніку односельців

Родина, яка повернулась із Китаю, зачинилась у хаті на карантин через паніку односельців

Нагадаємо, Галина Думанська із сином Назаром була в Китаї на лікуванні. У 4-річного хлопчика ДЦП, упродовж двох років вони вже вчетверте літають у Піднебесну, щоби поставити сина на ноги. Після спалаху коронавірусу їм довелося перервати курс лікування і терміново вилетіти в Україну.

Родину щонайменше чотири рази обстежували закордонні медики. "Ми коли летіли, в нас було чотири літаки. В нас постійно був огляд, контроль – температура, якісь датчики", - пригадує жителька Долинян. 

У рідному селі родину зустріли не надто гостинно. "На це відповіли бунтом таким серйозним, люди почали критикувати мене, що ми скоїли злочин, тому що ми не пройшли обстеження в Борисполі, я не знаю яке", - каже Галина Думанська. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація