У загибелі 3 людей під час пожежі у Макіївці свідки винять недолугих рятувальників

У загибелі 3 людей під час пожежі у Макіївці свідки винять недолугих рятувальників

Чоловіку, який вижив у вогні, не кажуть, що його родичі загинули

У прокуратурі міста не відкидають, що троє людей загинули під час пожежі в Макіївці через службову недбалість рятувальників.

Мешканці погорілого будинку у Макіївці стверджують, що вогнеборці були не готові гасити пожежу, а надто - рятувати людей. У суботу після займання у висотці, двоє людей, не дочекавшись допомоги, вистрибнули з вікна 7 поверху. Жінка загинула, чоловік важко травмувався. Ще двоє мешканців померли, отруївшись чадним газом, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Із трьома загиблими під час пожежі прощався весь 140-квартирний будинок. Але свідки трагедії і тут не стримували обурення, звинувачуючи рятувальників у смерті своїх сусідів. Свідки кажуть, що люди ледь не розірвали молодих та недосвідчених пожежних, котрі не знали, що робити. Додають, що пожежна машина приїхала без води, а драбина навіть не розкладалася.

В Макіївці через недбалість рятувальників загинуло 3 людей

В Макіївці через недбалість рятувальників загинуло 3 людей

36-річний чоловік, який вистрибнув під час пожежі з 7 поверху і вижив, знаходиться у стані травматичного шоку. Він не може відповісти, що і де горіло. Лікарі поки не ризикують йому казати, що його сестра та зять загинули під час пожежі, щоб не погіршити його стан.

У прокуратурі не виключають, що до смерті людей призвела недбалість рятувальників і уже розпочали службове розслідування.

У відповідь надзвичайники демонструють справну автодрабину, яка прибула вже після того, як люди стрибнули з вікна. І продовжують виправдовуватись, мовляв, ловити людей, що вистрибують з висоти вище 5 поверху, – це марно. Кажуть, що більшість підрозділів брезентів для спасіння людей не мають, бо вони неефективні. Вони просто не витримують людей, які викидуються із багатоповерхових будинків, і врятувати потерпілих неможливо.

Рятувальники наполягають, що у загибелі винні самі погорільці, які тривалий час самостійно намагалися загасити пожежу і запізно викликали надзвичайників.

Нагадаємо, що в Макіївці люди, рятуючись від вогню в багатоповерхівці, вистрибували з вікна

Кореспондент ТСН Світлана Федчун.

Повʼязані теми:

Наступна публікація