На Закарпатті люди пікетують поліцію, бо підозрювані у вбивстві не зізнаються, де поділи тіло чоловіка

На Закарпатті люди пікетують поліцію, бо підозрювані у вбивстві не зізнаються, де поділи тіло чоловіка

Фото: УНІАН

Люди вважають, що місцева поліція не вживає всіх необхідних заходів у розслідуванні справи і вимагають передати справу для розслідування в обласне підпорядкування.

У місті Виноградів Закарпатської області в ніч проти 9 травня зник 30-річний місцевий житель Василь Гоблик. Його рідні та друзі спочатку шукали зниклого самотужки. Коли їхні старання не дали результатів, вони звернулись до поліції.

Тіло хлопця до сих пір не знайшли. Люди обурені, що працівники поліції не можуть отримати показання від підозрюваних стосовно ймовірного перебування тіла Василя, адже тритижневі пошуки його у річці Тиса не дали жодних результатів.

Фото: Mukachevo.net

19 травня поліція Закарпатської області повідомила, що підозрювані, причетні до зникнення виноградівця, встановлено.

"До зникнення чоловіка можуть бути причетні 27-ми та 26-річні місцеві жителі, з якими у нього в ніч зникнення виник конфлікт, який переріс в бійку. Двоє чоловіків нанесли потерпілому тілесні ушкодження та відібрали у нього мобільний телефон, який, як встановили оперативники, згодом продали. Під час допиту підозрювані розповіли, що потерпілий погрожував їм зброєю. Також, вони зізналися, що тієї ночі заподіяли 29-річному чоловікові тілесні ушкодження та залишили його посеред вулиці. Через деякий час вони повернулися на місце злочину, помістили побитого ними виноградівця в багажне відділення авто та вивезли до річки. Там вони продовжили наносити тілесні ушкодження вже непритомному чоловікові, після чого залишили його на березі річки та покинули місце злочину", - йдеться в повідомленні.

За інформацією місцевого видання "Закарпаття онлайн" ними виявилися 26-річний Артур Міндак та 27-річний Роберт Антоні, які доводяться один одному родичами. Артур Міндак колишній прикордонник, який від жовтня 2014 до лютого 2015 року був відряджений на службу в зону АТО, але участі в безпосередніх бойових діях не брав.

21 травня Артуру Міндаку та Роберту Антоні у Виноградівському районному суді обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення грошової застави.

У понеділок, 25 травня, місцеві жителі пікетували відділ поліції через хід розслідування справи зникнення Василя Гоблика. Про це повідомляє Mukachevo.net.

За інформацією видання, рідні, близькі, знайомі та просто небайдужі жителі міста хочуть справедливого розслідування, а також знайти тіло Василя.

"Як повідомляють місцеві жителі, у справі з'явилася ще одна особа, а саме жінка, яка ймовірно допомагала транспортовувати побите тіло Василя Гоблика до річки. Вона була водієм транспортного засобу. У поліції жінка проходить по справі як свідок, а не спільник. Це і обурило місцевих жителів і вони сумніваються у прозорості розслідування", - йдеться в повідомленні.

Інформацію, яку повідомили місцеві жителі в приватних розмовах та соцмережах, перевірили журналісти. Про це пише "Закарпаття онлайн".

Як з'ясовується, дружина одного з підозрюваних Артура Міндака Рената Міндак, яка також є сестрою іншого підозрюваного - Роберта Антоні, ніби допомагала їм позбутися тіла Василя після злочину.

"Про це підозрювані самі заявили на початку слідства, але згодом, після контактів з адвокатом, відмовилися від частини показів. Жінка працює вихователькою в дошкільному навчальному закладі №9 міста Виноградів. Завідувачка цього ДНЗ є дружиною начальника слідчого відділення Виноградівського відділення Нацполіції Миколи Вебера. Також, за збігом обставин, захисник підозрюваного Артура Міндака Іван Бочкор є рідним братом Наталії Вебер, а відтак і родичем начальника слідства", - повідомляє видання.

Як зазначається, жителі Виноградова вважають, що місцева поліція не вживає всіх необхідних заходів у розслідуванні справи і вимагають передати справу для розслідування в обласне підпорядкування.

Факт родинних зв‘язків робить адвоката ймовірного вбивці потенційним учасником конфлікту інтересів, що може впливати як на хід самого розслідування так і на роль у ньому чи поведінку Ренати Міндак.

Крім того, жителі Виноградова не розуміють, чому Рената Міндак проходить у справі як свідок, якщо вона може бути потенційною співучасницею у вбивстві, і вимагають відповідно її опитати.

Розслідування справи щодо зникнення чоловіка було передано від місцевої поліції в область. Про це повідомила пресслужба прокуратури Закарпатської області.

"Прокуратурою Закарпатської області змінено підслідність у кримінальному провадженні щодо зникнення 29-річного чоловіка. У зв’язку із значним суспільним резонансом навколо вказаної події, прокуратурою Закарпатської області прийнято рішення про передачу матеріалів кримінального провадження для подальшого досудового розслідування до слідчого управління Нацполіції в Закарпатській області", - йдеться в повідомленні.

До пошукової операція тіла Василя Гоблика долучені правоохоронці, водолази, кінологи, а також його родичі, друзі і просто небайдужі містяни.

Нагадаємо, що поблизу села Новоселиця Попільнянського району у Житомирській області орендатор місцевого ставка розстріляв сімох гостей, які приїхали до нього на відпочинок і риболовлю. Відомо, що загиблі приїхали туди на риболовлю з Києва. Стрільця затримали. Одному з гостей вдалося вижити, він втік від стрільця. Правоохоронці оголосили орендарю ставка про підозру у вчиненні умисного вбивства двох і більше осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація