У Запоріжжі двоє молодиків порвали прапор, а школярка на відео зняла наругу: чи розкаюються вони

У Запоріжжі двоє молодиків порвали прапор, а школярка на відео зняла наругу: чи розкаюються вони

Відзняте відео молодь виклала у соцмережу.

У Запоріжжі двоє молодиків учинили наругу над державним прапором: зірвали його і розірвали. Усе на відео, яке потрапило до соцмережі, знімала неповнолітня дівчина. Усіх трьох вже виявили правоохоронці. Як свої дії пояснюють хлопці та дівчина — у сюжеті ТСН.19:30.

Зняте у Запоріжжі відео облетіло вже усю країну. На ньому видно, як кілька молодиків та дівчина спільно відзначають першотравень. Потім зірвали прапор із флагштока і показово розірвали його.

Аби пересвідчитися, що це не фейк і події дійсно відбувалися у Запоріжжі, активісти почали шукати місце, де зірвали прапор. І його таки знайшли: воно біля парковки під великим торговим центром.

Вже наступного дня тут вирахували і авторів скандального відео. Це 13-річна дівчина, яка знімала хлопців на мобільний та виставила відео в Instagram. Вона присягається, що все відбулось спонтанно. "Вибачте, будь ласка. Я люблю Україну. Так вийшло, але більше не повториться", - сказала вона. Завтра Поліна відзначатиме свій день народження. Дівчині виповниться 14 років. Але віку, з якого вона може понести реальне покарання, школярка ще не досягла.

Двоє молодиків учинили наругу над державним прапором у Запоріжжі

Двоє молодиків учинили наругу над державним прапором у Запоріжжі

Двох 19-річних хлопців, які глумилися над прапором, затримали правоохоронці. Один із хлопців вже розмістив у соцмережах відчайдушний пост із вибаченнями. З купою граматичних помилок він каже, що щиро розкаюється і обіцяє ніколи такого не повторювати. Чи вплинуть такі благання на "невідомих патріотів", поки неясно.

Активісти кажуть: молодикам дуже пощастило, що поліція їх знайшла раніше. "Вони повинні понести покарання, згідно з чинним законодавством", - наголосив начальник штабу Запорізького осередку Нацкорпусу Денис Бойко.

В поліції кажуть, що стаття за наругу над державними символами передбачає штраф. Утім, якщо суд виявиться невблаганним, обидва повнолітніх можуть потрапити за грати на три роки.

"Обох зловмисників доставили до Олександрівського відділу поліції для проведення усіх необхідних слідчих дій. Неповнолітню дівчину разом із матір’ю також запросили до відділку. З підлітком ювенальна превенція проводить профілактичні бесіди", - каже речник ГУ НП в Запорізькій області Анна Максименко.

Кореспондет ТСН Яків Носков.

Повʼязані теми:

Наступна публікація