У Запоріжжі літак потрапив у аварію через незастиглий бетон на аеродромі

У Запоріжжі літак потрапив у аварію через незастиглий бетон на аеродромі

Фото: УНІАН

Нещодавно в аеропорту проводився ремонт, проте співробітники запевнили, що він готовий приймати рейси.

У Запоріжжі літак отримав пошкодження на ділянці аеродрому з незастиглим бетоном.

Про це повідомили у прес-службі авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України".

"Сьогодні літак МАУ, що виконував рейс PS085 Київ - Запоріжжя, під час рулювання після посадки виїхав на ділянку аеродрому з незастиглим бетонним покриттям, отримавши серйозні пошкодження фюзеляжу і всіх стійок шасі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, унаслідок інциденту технічний стан літака не дозволяє виконувати рейси.

"Від 26 березня до 10 травня в аеропорту Запоріжжя тривав ремонт штучної (бетонної) злітно-посадкової смуги. У відповідь на офіційний запит авіакомпанія МАУ отримала підтвердження про готовність аеропорту приймати рейси. У середу, 17 травня, аеропорт Запоріжжя телеграмою повідомив МАУ про зняття всіх обмежень на польоти з 18 травня і припинення дії NOTAM №1239 і №1241, починаючи з 00:00 18 травня 2017 року", - пояснили у компанії.

Наразі авіакомпанія вирішила відправити пасажирів рейсів PS086 і PS088 Запоріжжя - Київ до пункту призначення наземним транспортом, пообіцявши забезпечити людей харчуванням і напоями.

"Пасажирам рейсів PS086 і PS088, що прямують транзитом через аеропорт "Бориспіль" і втрачають стикування в зв'язку з затримкою вильоту першого рейсу, буде наданий весь спектр послуг, передбачених міжнародними нормативами в подібних ситуаціях: харчування і напої, поселення в готель, організація трансферу за маршрутом аеропорт - готель - аеропорт. Пасажирам будуть запропоновані альтернативні варіанти вильоту найближчими рейсами. Пасажирам, які прийняли рішення залишитися в Запоріжжі, буде відшкодована вартість квитка", - додали у МАУ.

Окремо наголошується, що до повного офіційного підтвердження технічної готовності аеродрому Запоріжжя всі рейси МАУ прийматиме аеропорт Дніпра, зараз для розслідування створена комісія з залученням фахівців Державіаслужби України.

Своєю чергою у прес-службі запорізького аеропорту спростовують інформацію про аварію, повідомляє "Репортер".

"У бетон літак не в'їжджав і жодних пошкоджень під час посадки не було. Життю і здоров'ю пасажирів нічого не загрожує. Зараз аеропорт працює в штатному режимі. Після посадки літака МАУ решта літаків продовжували сідати і злітати", - заявили в адміністрації.

Нагадаємо, раніше у США від літака відпало колесо і його довелося садити в екстремальних умовах з іскрами полум'я. Ніхто з людей не постраждав.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація