У Запоріжжі обрали запобіжний захід власниці будівлі, де у хостелі сталася смертельна пожежа

У Запоріжжі обрали запобіжний захід власниці будівлі, де у хостелі сталася смертельна пожежа

Фото: УНІАН

Прокуратура вимагала арешту жінки.

Власниці будівлі у Запоріжжі, де у нелегальному хостелі під час пожежі загинули п’ятеро людей, призначено запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Відповідне рішення виніс Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя, повідомляє Радіо Свобода.

У Запоріжжі затримали власницю хостела, де напередодні згоріли п'ятеро людей

У Запоріжжі затримали власницю хостела, де напередодні згоріли п'ятеро людей

При цьому судове засідання відбувалося у частково закритому форматі: журналістів та представників громадськості видалили із зали на час розгляду доказової бази, щоб уникнути розголошення таємниці слідства.

Прокуратура вимагала арешту підозрюваної і звинувачує її у невиконанні правил пожежної безпеки. Її захисники відкидають усі звинувачення. Вони заявляють, що фірма підозрюваної здавала приміщення в будівлі, де сталася пожежа, в суборенду, і в угоді було прописана відповідальність орендаря щодо виконання правил пожежної безпеки.

Нагадаємо, п'ятеро людей згоріли у хостелі в Запоріжжі. Ще трьох, в тому числі і 8-річну дитину, пожежникам вдалося врятувати. Зараз постраждалі в реанімації. Двоповерхова будівля загорілася близько третьої ночі, на порятунок приїхали півсотні пожежників. Однак визволити людей з вогняної пастки не змогли відразу.

Попередня причина пожежі - несправний електрообігрівач на рецепції. Уже відомо, що хостел працював нелегально, тому протипожежні перевірки тут не проводили. Найближчий гідрант був демонтований, інший - знайшовся аж за 400 метрів від будівлі.

Винним в масової загибелі людей загрожує до 8 років ув'язнення. За інформацією ТСН, чоловік, який організував в будівлі хостел, загинув у вогні. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація