У Запоріжжі собака-дворняга вигодувала відкинуте матір’ю тигреня

У Запоріжжі собака-дворняга вигодувала відкинуте матір’ю тигреня

Завдяки песику, хижак зміг вижити, і тепер буде радувати відвідувачів звіринцю.

Безпритульна собака стала мамою для тигреняти, котре народилось у запорізькому зоопарку, але мати-тигриця від нього відмовилась. Аби маленьке котеня вижило, його підклали до собаки, яка щойно народила цуценят, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тепер смугасте диво сприймає себе, як ще одне цуценятко. Мати-дворняга до звіринцю прибилася чотири роки тому, місцеві працівники назвали її Добі. Місяць тому собака народила щенят, а коли їй підклали тигреня – не опиралася. "Ну, хвилин п’ять, мабуть, Добі дивилася на нього. І через п’ять хвилин почала вилизувати, тому питання, хто буде мамою, для нас уже не стояло", - розповів директор реабілітаційного центру хижаків Олександр Пилишенко.

На Запоріжжі собака вигодовує покинуте тигреня

На Запоріжжі собака вигодовує покинуте тигреня

Тигреня народилося практично одночасно з цуценятами, але мати-тигриця відмовилась від власної дитини. Чому – у зоопарку досі не змогли збагнути. "Після пологів вона закопала його в солому, і ми взагалі абсолютно випадково знайшли його. Якби він не подав голос, ми взагалі могли його не знайти", - каже Пилишенко. Тепер серез названих братів-цуценят смугаста Василинка справжній лідер. Посунути її від мами ті не можуть, як не намагаються. У реабілітаційному центрі кажуть, що у дівчинки чудовий аппетит – немовля готове їсти до 12 разів на день. "Хочеш, не хочеш, але до трьох місяців кошеня має харчуватися молоком. Але ми вже кілька днів пробуємо давати фарш м’ясний, привчаємо до думки, що хижак", - каже Пилишенко.

Дуже дивно, але Василинці названа мама дозволяє значно більше, ніж власним цуценятам. Якщо від своїх діточок вона може просто утекти, то з тигренятком Добі здатна проводити практично весь свій вільний час. Тигреня віддячує названій мамі безмежною любов’ю і не відходить від неї ні на мить. Але вже за кілька місяців Василинку мають переселити до окремого вольєру. Як жартують в зоопарку, зараз головне, аби до того часу вона не перетворилася на цуценя.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація