У Запоріжжі судитимуть охоронців ювелірної компанії, які поцупили з сейфу 40 млн гривень

У Запоріжжі судитимуть охоронців ювелірної компанії, які поцупили з сейфу 40 млн гривень

Фото: Департамент комунікації Нацполіції України

Наразі двом членам злочинного угрупування судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У Запоріжжі прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно членів ОТГ через крадіжку 40 млн гривень з сейфу ювелірного магазину. 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Запорізької області.

Членам організованої злочинної групи за фактом крадіжки (ч. 5 ст. 185 КК України) вручено підозри.

Як встановило слідство,  у січні цього року 49-річний охоронець ювелірної компанії вирішив скоїти крадіжку з сейфа. Він знайшов спільників - начальника відділу безпеки іншого приватного підприємства, яке надавало ювелірній мережі охоронні послуги та чоловіка, якого працевлаштували охоронцем на вказану охоронну фірму під вигаданим ім’ям та підробними документами.

У червні цього року зловмисники вимкнули охоронні пристрої, підібрали код від замка сейфу та викрали звідти кошти в іноземних та національній валютах на загальну суму понад 40 млн грн.

Під час проведення першочергових слідчих дій  частину викрадених грошей вилучили з автомобіля організатора злочину, а частину  з території домоволодіння  батьків охоронця.

"Наразі двом членам злочинного угрупування судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, третій - наразі перебуває у розшуку", - зазначили у прокуратурі.

Нагадаємо, що у Запоріжжі невідомий обікрав велику ювелірну крамницю. Він виніс понад 1 млн євро.

Повʼязані теми:

Наступна публікація