У Запоріжжі судитимуть "смотрящого" часів Януковича

У Запоріжжі судитимуть "смотрящого" часів Януковича

Фото: visualhunt.com

Підозрюваному закидають "обкладання даниною" бізнесменів регіону.

Прокуратура Запорізької області передала до суду справу кримінального авторитета "Анісіма". Його називають "смотрящим" у регіоні за часів режиму Віктора Януковича.

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, "Анісім" відзначився тим, що "обкладав даниною підприємців регіону, а також викачував гроші з комунальних підприємств, грабуючи запоріжців". Спеціальне досудове розслідування лобіював особисто прокурор області Валерій Романов, підозрюваний і його захист затягували передачу матеріалів до суду, доки сторона обвинувачення не домоглася встановлення обмежень у часі на ознайомлення зі справою.

Обвинувальний акт скеровано до Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя. Він містить інформацію про вчинки, котрі підпадають одразу під сім статей Кримінального Кодексу України. Серед них – створення злочинної організації, незаконне заволодіння майном в особливо великих розмірах, відмивання доходів, вимагання та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, незаконний обіг вогнепальної зброї тощо. В разі доведення провини, підозрюваний може опинитися на ґратами на строк до 15 років.

«Смотрящий» від Януковича пограбував Енергодар на сотні мільйонів

«Смотрящий» від Януковича пограбував Енергодар на сотні мільйонів

Повʼязані теми:

Наступна публікація