У Житомирі чоловік із сокирою лякав перехожих і погрожував підірвати будинок

У Житомирі чоловік із сокирою лякав перехожих і погрожував підірвати будинок

Фото: ГУ Національної поліції в Полтавській області

Дії порушника спокою правоохоронці розцінили, як дрібне хуліганство.

У Житомирі чоловік бігав по місту із сокирою в руках і погрожував перехожим фізичною розправою, а потім зачинився у власній квартирі з наміром підірвати увесь будинок. Звідти довелося евакуйовувати мешканців 15 квартир, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Напруга тривала протягом чотирьох годин. У квартирі в 5-поверховому будинку чоловік відкрив газ і погрожував вибухом. "Він нас у страху тримав усіх", - каже сусідка Ірина Якобчук. Люди викликали поліцію, а правоохоронці спершу вмовляли чоловіка відчинити їм двері добровільно. Однак півгодини переговорів результату не принесли. Тоді поліцейські взяли квартиру приступом і затримали дебошира.

Чоловік із сокирою погрожував підірвати багатоповерхівку в Житомирі

Чоловік із сокирою погрожував підірвати багатоповерхівку в Житомирі

Ним виявився 40-річний рецидивіст. "Спецпризначенці увійшли у квартиру. Чоловік був із сокирою, намагався чинити якісь протиправні дії. Його затримано. По зовнішнім ознакам він перебував у стані сильного алкогольного чи наркотичного сп'яніння. На даний час це з'ясовують лікарі", - розповіла представник поліції Алла Ващенко.

Мотивів таких дій правопорушника ніхто не розуміє. "Я не знаю, чого він таке робить. Він уже цілий рік тут стукає, стіни зносить у своїй квартирі", - каже сусідка Рита Ожго. "Як він розказує, йому тут усі заважають жити, хоча його ніхто не чіпає", - додає Ірина Якобчук. У поліції дії чоловіка розцінили як дрібне хуліганство, за що передбачається тільки адміністративна відповідальність. Фігуранта скандалу відпустили, однак спілкуватися з журналістами не схотів.

Місяць тому в одному з супермаркетів Житомира чоловік на очах у численних покупців напав із ножем на продавчиню, а потім намагався накласти на себе руки. Охоронці втрутилися, вже коли побачили закривавлених людей.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація