У Житомирі Небесну Сотню "доповнили" загиблими бійцями "Беркуту"

У Житомирі Небесну Сотню "доповнили" загиблими бійцями "Беркуту"

Скандальний банер з'явився перед облдержадміністрацією.

У Житомирі розгорівся скандал через банер, на якому до Героїв Небесної Сотні зарахували і п'ятьох "беркутівців", що загинули під час подій Революції Гідності. Напередодні річниці активісти вирішили замінити старий зношений банер на новий, але поєднання фото загиблих з різних сторін барикад викликало обурення в громадськості, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Після того, як обличчя правоохоронців помітили активісти та висловили в інтернеті своє обурення, портрети "беркутівців" оперативно закрили державним прапором. "Особисто я, багато моїх побратимів та і вся Україна не чули про "беркутівців", які перейшли на бік Майдану, або щоб вони були зачислені до Небесної Сотні. Тому при всій повазі до тих міліціонерів, які загинули, вони не є членами Небесної Сотні. І тому ми відновили цю справедливість, і в Небесній сотні їх не буде", - заявив активіст Михайло Сліпченко.

На житомирському банері зі світлинами героїв Небесної сотні помітили п'ятьох "беркутівців"

На житомирському банері зі світлинами героїв Небесної сотні помітили п'ятьох "беркутівців"

Автори банера звинувачення у провокації відкидають і пояснюють усе технічною помилкою. Вони кажуть, що три роки тому самі стояли на Євромайдані, а змінювали банер за власною ініціативою, бо не личить такому зображенню бути занедбаним. Фотографії ж правоохоронців з'явилися через неуважність розробника: мовляв, він скачав з інтернету фото та прізвища усіх загиблих на Майдані, не поділяючи їх на правоохоронців і мітингувальників. "Вважаємо це нашою прикрою механічною помилкою, за що просимо вибачення перед громадою. В цьому не було жодного злого задуму, і подальше спекулювання на темі, що це було зроблено навмисно, я вважаю не просто неприпустимим і недоречним, а вважаю це підлим", - каже активіст Микола Чайківський.

Учасники вшанування Небесної Сотні звернули увагу, що якби місцева влада не зволікала з побудовою замість фанерної дощечки справжнього пам'ятника героям, прикрого непорозуміння вдалося б уникнути та унеможливити подібне в майбутньому.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація