У Житомирі учень розпорошив газ у школі: 13 дітей потрапили до лікарні

У Житомирі учень розпорошив газ у школі: 13 дітей потрапили до лікарні

Батькам порушника загрожує штраф.

У Житомирі 13 школярів з уроків потрапили у лікарню після того, як учень 9-го класу розпилив газ. Сталося це у 26-й школі міста, передає ТСН.

Близько 11 години на перерві учень 9-го класу у роздягальні спортзалу розпилив газ. Дітям, які стояли поруч, одразу стало зле. Вони почали кашляти, відчули сильний біль в очах. Постраждалих школярів завели до медпункту, а звідти швидкими доправили у дві лікарні міста.

Нині стан дітей задовільний, кажуть медики. Двоє школярів ще досі у реанімації, але їм вже краще. 

"Двоє дітей перебуває зараз у нас в відділенні анестезіології та інтенсивної терапії, стан їх важкий, але ближче до середнього", - коментує лікар-анестезіолог Житомирської обласної дитячої лікарні Максим Зражевець.

Поліція на місці з’ясовує усі обставини того, що сталося. Попередньо встановлено, що учень розпилив сльозогінний газ "Кобра". У школі кажуть – учень, який розпилив газ, і до цього мав проблеми з поведінкою. Батьки учня цього разу заплатять штраф, кажуть у поліції.

"Попередньо з’ясовано, за словами  хлопця, це учень цієї школи 14-ти років, що балончик з подразнювальним газом дії він приніс із собою. Батьків цього учня можуть притягти до адміністративної відповідальності", - каже речниця ГУ НП у Житомирській області Ольга Номерчук.

Нагадаємо, у Білій Церкві в одній зі шкіл розпорошили газ. Усіх учнів евакуювали. Їдку речовину розпорошили з газового балончика, який був у кишені 13-річної учениці. Балончик школярці купила мати для самозахисту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація