У Житомирі водій випхав з автобуса 68-річного дідуся, який намагався проїхати за посвідченням

У Житомирі водій випхав з автобуса 68-річного дідуся, який намагався проїхати за посвідченням

Фото: УНІАН

Пенсіонер отримав струс мозку та забої.

У Житомирі 68-річного дідуся, який хотів за посвідченням інваліда другої групи безкоштовно проїхати у рейсовому автобусі, водій випихав з салону і так штовхнув, що він випав з дверей на асфальт, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

Олександр Коломійчук їхав за місто на дачу. О 9-тій ранку на зупинку прийшов його автобус. Чоловік, як і зазвичай, показав водієві посвідчення інваліда, яке дає право на безкоштовний проїзд. Але кермувальник почав вимагати оплатити поїздку або вийти з салону.

"Він: "я не поїду", кажу: "добре, я зараз викличу поліцію. Складем документ, хто винуватий, той і буде платити. Якщо винуватий я, то я буду платити за час простою, як що - то ти". Він бере, вириває у мене мобілку, викидає на асфальт, потім гаманець викидає і ногами виштовхує мене з автобуса", - розповідає Коломійчук.

Пан Олександр каже, не втримався і упав на асфальт. У нього забої рук та ніг, струс мозку. Коломійчук вирішив звернувся із заявою у поліцію.

"На даний час відомо, що конфлікт мав місце, є очевидці. Попередньо в діяв водія вбачається адміністративне правопорушення - дрібне хуліганство", - каже керівник відділу зв'язків з громадськістю ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

У Житомирі водій автобуса побив дідуся-пільговика

У Житомирі водій автобуса побив дідуся-пільговика

А от власник маршруту конфлікт водія з пасажиром-інвалідом заперечує. Перевізник у свою чергу нарікає, що пільговиків доводиться возити власним коштом.

"Держава нічого не сплачує вже два роки. Ми за свій рахунок взяли категорії, сім категорій – це атівці, загиблі атівців, першу групу, дітей-інвалідів, ми за свій рахунок перевозимо. Квоти у нас ніякої не має, оце скільки прийшли, стільки перевозимо", - стверджує перевізник Аркадій Савицький.

Але інший водій того ж перевізника в розмові обмовляється - може взяти в поїздку не більше двох безбілетників. Пасажири скаржаться, що і цієї квоти водії дотримуються не завжди.

Інцидент з побиттям пасажира у приміському автобусі розглядатиме обласна транспортна інспекція. Якщо підтвердиться провина водія - угоду з перевізником на цей маршрут обіцяють розірвати.

кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація