У Житомирі жінка народила двійню, але забрала лише одну дитину

У Житомирі жінка народила двійню, але забрала лише одну дитину

Фото: Associated Press

У новонародженої донечки виявили вроджену ваду серця.

У Житомирі жінка народила двійню, але додому з пологового повернулася лише з однією дитиною.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У жінки уже є двоє старших дітей, цього разу вона народила двійню - хлопчика і дівчинку. Син цілком здоровий, а у донечки виявили вроджену ваду серця. Матері пояснювали, що згодом можна буде маля прооперувати. Але жінка вирішила, що забере лише одну, здорову, дитину, бо, мовляв, у родини на операцію немає грошей.

"Я як медпрацівник їй пояснювала, і соціальні служби до неї приходили, і психолог приходив, і ми всі казали, що не можна розлучати двійню, бо вони відчувають один одного. І по друге, будь-якій дитині потрібна мама і маму ніхто не замінить", - сказала Майя Смоляр, завідувачка відділенням постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених Житомирського обласного перинатального центру.

Породілля у Житомирі народила двійню, але додому забрала лише сина

Породілля у Житомирі народила двійню, але додому забрала лише сина

Медики перинатального центру вже звозили немовля на консультацію у Київ в Інститут Амосова. Дівчинку там прооперують, коли їй виповниться півроку.

"Це досить складна вада серця, але вона може бути скорегована під час оперативного втручання. Операції і в інституті Амосова і центр і дитячої кардліології вони безкоштовні. Після цієї операції є шанс, і досить непоганий, що дитинка буде здоровою", - додала Смоляр.

Медики кажуть дівчинка активна, добре їсть і за місяць набрала півкіло ваги. Її нянчить увесь медперсонал. Підгузки та ліки, необхідні немовляті для підтримки серця, лікарі та медсестрички купують за свої гроші.

Дівчинка буде у пологовому під наглядом медиків до кінця карантину. Потім її передадуть до будинку малюків і шукатимуть усиновителів. Але медики не втрачають надії, що мама передумає і таки забере доньку додому до братиків і сестричок.

Нагадаємо, в пологовому будинку Білої Церкви інфікована коронавірусом породілля з Бучі народила цілком здорове немовля, хлопчика вагою три кілограми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація