У Житомирській області поліція звільнила з трудового рабства шістьох осіб

У Житомирській області поліція звільнила з трудового рабства шістьох осіб

Фото: Національна поліція України

Зловмисники вербували людей, які перебувають у вразливому стані

У Житомирській області поліцейські звільнили шістьох людей з трудового рабства, повідомила пресслужба Нацполіції. 

Трудовою експлуатацією людей займалася група з шести осіб. Зловмисники вербували людей, які перебувають у вразливому стані. Їх залучали до робіт на території Київщини та Житомирщини. Вони займалися утепленнями фасаду, зовнішніх та внутрішніх ремонтних робіт, копанням траншей під будівництво, криниць, перекриттям даху.

Коли завербовані громадяни хотіли покинути роботи або висловлювали хоч якийсь спротив, це каралося. Крім того, оплату за виконану роботу потерпілі не отримували.

Правоохоронці затримали організаторів злочинного угрупування і звільнили шістьох потерпілих. У результаті обшуків вилучено речові докази злочинної діяльності, зокрема, засоби фізичного примусу. Крім того, під час обшуків вилучено кілька одиниць вогнепальної зброї та гранат.

На даний час фігурантів злочинної діяльності затримали відповідно до статті "затримання уповноваженою службовою особою". З потерпілими проводяться першочергові слідчі дії. Поліція відкрила провадження за статтею "торгівля людьми". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 12 років. 

Як повідомлялося, родина з Вінницької області шукала безхатченків та людей, які потрапили у скруту й пропонувала їм високу зарплатню за роботу на пилорамі. Але натомість люди не лише не отримували обіцяних грошей, а потрапляли, фактично, у трудове рабство. 

На українсько-польському кордоні затримали чоловіка, який переправляв жінку у сексуальне рабство

На українсько-польському кордоні затримали чоловіка, який переправляв жінку у сексуальне рабство

Повʼязані теми:

Наступна публікація