У Житомирській області СБУ ліквідувала типографію, де виготовляли нелегальні паспорти

У Житомирській області СБУ ліквідувала типографію, де виготовляли нелегальні паспорти

За "пакет документів" брали 2 тисячі доларів.

У Житомирській області Служба безпеки України заблокувала діяльність організованого угруповання. Воно займалося виготовленням фальшивих документів для виїзду до ЄС.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Учасники групи у підпільній типографії виготовляли підробні закордонні паспорти громадян України, свідоцтва про народження водійські та пенсійні посвідчення, дипломи про освіту і техпаспорти. Серед клієнтів зловмисників були нелегали з країн з підвищеною терористичною загрозою.

Вартість "пакету" документів становила 2 тисячі доларів. За оперативними даними, щомісяця до зловмисників зверталось близько десятка замовників. Також ділки пропонували "супровід" під час оформлення документів для виїзду за кордон у підрозділах Державної міграційної служби регіону.

За попередньою інформацією "бізнес" налагодив житель Житомира, який вже мав справи з законом  через організацію незаконного переправлення осіб через держкордон. З ним працювали ще двоє спільників. 

Організатора групи затримали в одному з місцевих відділень Державної міграційної служби, де він намагався оформити для клієнта документи для виїзду за кордон.

Правоохоронці провели обшуки у типографії та за місцем проживання фігурантів. Там виявили обладнання для виготовлення фальшивих документів, штампи та печатки держустанов, чималу кількість підробних документів, бланків та базу клієнтів.

"У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у схемі", - розповідають в СБУ.

Наразі також встановлюють можливих спільників зловмисників у держустановах.

Нагадаємо, що СБУ викрила чиновників, які незаконно продавали інформацію з баз даних правоохоронних і перевірчих органів.

Новини України: у Сумах "замінували" СБУ та Облдержадміністрацію

Новини України: у Сумах "замінували" СБУ та Облдержадміністрацію

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація