У Житомирській області викрили незаконну вирубку лісів на понад 6 млн гривень

У Житомирській області викрили незаконну вирубку лісів на понад 6 млн гривень

Фото: Офіс генерального прокурора

Нині у регіоні проводять масштабні обшуки.

Правоохоронці викрили незаконну схему розтрати державних лісових ресурсів на території Житомирської області, якою заподіяно шкоду на понад 6 млн грн.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

"Вказані особи за попередньою змовою між собою, ймовірно, здійснювали розтрату лісових насаджень, які належать державі, шляхом незаконної їх порубки під виглядом проведення заходів з поліпшення санітарного стану лісів на території Житомирської області". - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, незаконно зрубані дерева потім продавалися за готівку суб’єктам господарювання, зокрема експортерам пиломатеріалів.

Фото: Офіс генерального прокурора

Наразі проведено понад 30 санкціонованих судом обшуків, за результатами яких вилучено документи, що стосуються предмету розслідування, а також виявлено та вилучено понад 600 м куб. деревини, походження якої поки не підтверджене. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше у системі Держлісагентства почалися кадрові зачистки. Зокрема, було звільнено керівника Закарпатського управління лісового та мисливського господарства Валерія Мургу, а також керівника ДП "Гутянське лісове господарство" в Харківській області Віктора Сиса.

Повʼязані теми:

Наступна публікація