У ЗСУ б’ють на сполох через значний відтік кадрів з лав української армії

У ЗСУ б’ють на сполох через значний відтік кадрів з лав української армії

Фото: Getty Images

Начальник Генштабу закликав тримати "потужне ядро Збройних Сил".

В українській армії спостерігається відтік кадрового складу.

Про таку проблему заявив в інтерв’ю BBC повідомив начальник Генштабу - головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко.

На його думку, це пов’язано з тим, що діє закон, який дозволяє військовослужбовцям звільнятися після закінчення контракту.

"Ще тут переплітаються проблеми матеріального та соціального характеру. Є й особисті фактори, а також психологічна та фізична втома від служби. Є військові, які звільняються, але через певний час повертаються знову до зброї", - повідомив Муженко.

Таким чином, плинність кадрів у ЗСУ впливає на стан готовності військових, адже до армії набирають нових контрактників, для яких проводять повний цикл підготовки, після чого ті звільняються. "Нам потрібно тримати потужне ядро ЗС, тоді це сприятиме посиленню спроможності армії. Ми ці проблеми піднімали, адже це серйозні питання, які потребують вирішення".

Водночас Муженко визнав, що на передовій служать більше потрібного терміну. "Коли виникає питання повернення, то частина хоче залишитися. На передовій набагато вище грошове забезпечення", - зазначив начальник Генштабу.

Нагадаємо, на думку Муженка, прийнятним рівнем оплати праці військового є 15 тисяч гривень у місяць, що вдвічі більше від сьогоднішнього рівня зарплатні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація