Убивча недуга з Китаю. Медики пояснили українцям, як правильно носити маски, щоб вберегтися від коронавірусу

Убивча недуга з Китаю. Медики пояснили українцям, як правильно носити маски, щоб вберегтися від коронавірусу

Фото: Associated Press

Захисна маска має бути сухою і щільно прилягати до обличчя.

Новий коронавірус з Китаю, який вже забрав життя 170 осіб, передається повітряно-крапельним шляхом від людини до людини і медична маска не дає абсолютного захисту. А тому, щоб убезпечити себе від недуги, використовувати їх слід разом з іншими засобами захисту. 

Про це повідомили у Центрі громадського здоров'я МОЗ.

Медики пояснюють, що користуватися масками у поєднанні з іншими засобами захисту потрібно для того, "щоб не створювати помилкового відчуття безпеки". У міністерстві розповіли, що захисна маска повинна покривати ніс і рот, а також щільно прилягати до обличчя, без відступів по краях.

Щойно вона стала вологою, її слід змінювати негайно. Крім того, не можна чіпати руками центральну частину маски і в жодному разі не використовувати її повторно.

Також у МОЗ наголошують, що людям з будь-якими респіраторними симптомами слід носити маску, щоб не поширювати інфекцію, а здоровим - уникати великих скупчень, особливо у закритих приміщеннях. 

Усім медичним працівникам радять носити звичайну маску під час роботи із пацієнтами з підозрою, і використовувати респіратор рівня N95 і вище під час проведення обстежень таких як бронхоскопія. 

Наразі відомо, що передача нового коронавірусу між людьми відбувається лише повітряно-краплинним шляхом. Маска не дає...

Опубликовано Центр громадського здоров’я України Четверг, 30 января 2020 г.

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час - святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують - приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

МЗС тримає контакт з українцями, які перебувають в епіцентрі поширення коронавірусу

МЗС тримає контакт з українцями, які перебувають в епіцентрі поширення коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація