Учені розповіли, як уберегтися від весняної алергії

Учені розповіли, як уберегтися від весняної алергії

Фахівці порадили при алергії пити каву, саме вона допоможе зменшити її прояви.

Найбільше навесні псує настрій сезонна алергія, йдеться у ранковій програмі "Сніданок з 1+1".

Журнал про здоровий спосіб життя опублікував причини, які погіршують вияви алергії.

Як стверджують учені, деякі фрукти та овочі містять білки, аналогічні тим, що є у пилку. Це може заплутати  імунну систему і спричинити алергію. Наприклад, у людей, які страждають від цвітіння амброзії, з'являється алергічна реакція на банани або дині.  

Наступна причина - вранішня пробіжка. До опівдня у повітрі висока концентрація пилку. Тому бігати варто ближче до вечора. А після пробіжки у зелених зонах, кросівки бажано помити.

Контактні лінзи. Алергени "обожнюють" на них осідати. У разі посилення алергії, вчені радять носити окуляри.

Забруднений освіжувач або зволожувач повітря також може вплинути на посилення алергії. Бактерії та мікроби-алергени активно розмножуються у вологому середовищі. Тому фахівці радять не забувати чистити ці пристрої, якщо вони є у вашій оселі.  

А полегшити вияви алергії допоможе кава. Учені дослідили, склад кофеїну майже ідентичний складу такої речовини, як теофілін. Теофілін застосовують у виробництві ліків від астми. Тож чашка кави полегшить дихання і зменшить головний біль під час алергії.

Нагадаємо, за прогнозами вчених, сьогодні, 14 квітня, будуть бушувати потужні магнітні збурення. А це означає, що багатьох українців будуть долати слабкість, дратівливість, запаморочення, мігрені та аритмія.

Для того, щоб почуватися краще у ці дні, терапевти радять пити березовий сік, відмовитись від копчення і приймати настоянку валеріани. Це все зменшить вплив магнітних бур на організм.

Повʼязані теми:

Наступна публікація