Угорщина відновила автобусне сполучення з Україною

Угорщина відновила автобусне сполучення з Україною

Фото: Державна прикордонна служба України

Українцям після перетину кордону проходити карантин не треба, якщо вони їдуть транзитом.

Угорщина вирішила відновити пропуск через кордон пасажирських автобусів. Після його перетину українці не будуть зобов'язані проходити двотижневий карантин, якщо вони їдуть транзитом.

Про це повідомила Держприкордонслужба.

Щодо короткотермінового відвідування. На карантин не відправляють українців, які в’їжджають до 30-кілометрову зону. У такому разі також не вимагається додаткових підтверджувальних документів. Ала залишити територію Угорщини треба протягом 24 годин.

Щодо транзитного проїзду. В’їзд на територію Угорщини з метою транзитного проїзду дозволяється цілодобово за наявності в документів про постійне місце поживання, дозволу на перебування, посвідки на проживання, візи на тривале працевлаштування або іншого документа, що підтверджує право на тривале перебування. До того ж, особа має надати згоду на перевірку на наявність COVID-19 та не мати ознак підозри на інфекцію.

Нагадаємо, наприкінці травня на КПП "Тиса" на кордоні з Угорщиною утворилися кілометрові черги через проблеми з завезенням посилок з Європи. З іншого боку кордону, угорці розклали намет для українців, які на той момент вже кілька днів стояли в черзі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація