Україна готова помилувати 11 росіян для обміну на українських політв’язнів – Геращенко

Україна готова помилувати 11 росіян для обміну на українських політв’язнів – Геращенко

Фото: Право на владу

Всі вони написали заяви на ім’я російського президента щодо обміну.

Президент України Петро Порошенко готовий помилувати 11 засуджених росіян, які написали заяви на ім’я російського президента Володимира Путіна з проханням обміняти їх на українських політв’язнів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Ми направимо на представників РФ в ТКГ інформацію про заяви злочинців і терористів - громадян РФ, які висловили бажання повернутися в Росію і написали відповідні прохання на свого президента Путіна. Українська сторона, наш президент готовий помилувати російських диверсантів і злодіїв в обмін на звільнення наших політв‘язнів", - написала вона.

Геращенко також знову нагадала, що пропозиція України видати Росії 36 засуджених росіян в обмін на українських політв’язнів досі лишається без відповіді.

Вже 11 громадян РФ , засуджених в Україні за важкі злочини проти нашого суверенітету, звернулися до свого президента...

Опубліковано Iryna Gerashchenko Четвер, 16 серпня 2018 р.

Нагадаємо, напередодні двоє громадян Росії Олександр Саттаров та Фарух Камалов, які утримуються у Лук’янівському СІЗО, написали заяву на ім’я російського президента Володимира Путіна із проханням обміняти їх на одного з українських політв’язнів. Перед цим таку ж заяву написав громадянин Росії Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм у Бучанській колонії. Згодом до них долучились ще 8 засуджених росіян по всій території України.

Україна ініціювала і вже давно подала РФ списки на обмін. Так, 5 липня українська сторона направила листа представнику РФ у Тристоронній контактній групі Борису Гризлову і уповноваженому РФ з прав людини Тетяні Москальковій. Але відповіді від них досі немає.

РФ вкотре проігнорувала пропозицію обміну заручниками

РФ вкотре проігнорувала пропозицію обміну заручниками

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація